VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA LETA: Tropski talasi su prošli, evo koliko još imamo dana za kupanje, a koliko kišnih

prognoza

Foto: Dnevne.rs/Printscreen/pixabay

Sa tropskim talasima za ovo leto smo završili, ali ne i sa lepim vremenom u kojem je još moguće brčakti se u bazenima, jezerima, rekama.

Do kraja najtoplijeg godišnjeg doba, ostalo je malo više od mesec dana. Biće toplo sa prosečnim ili temperaturama iznad proseka, pogotovo u septembru, a kišnih dana biće tek desetak.

[adsenseyu5]

Meteorolog kompanije “Veder tu ambrela” Đorđe Đurić precizira za Telegraf.rs se tokom avgusta ne treba nadati temperaturama oko i iznad 40 stepeni. To, međutim, ne mora da znači i za septembar, s obzirom na to da se u istoriji dešavalo da živa u termometru u devetom mesecu iskoči do 42. podeoka.

POSLEDNJE PROROČANSTVO TARABIĆA: Počeće OPŠTI RAT, a Srbiju će jedna stvar spasti katastrofe

– Do petka se u Srbiji očekuje sunčano vreme, svakim danom će biti sve toplije. Biće tropski toplo ali ni približno kao tokom prethodnog talasa. To znači da ćemo imati temperature iznad 30 stepeni, a najviša će biti u subotu – od 32 do 36. Sa temperaturama iznad 40 stepeni smo završili, mada se u prošlosti dešavalo, a ako se ne varam to je bilo 1946, da je u septembru u Beogradu izmereno 42 stepena. Ali, trenutno gledajući, do kraja avgusta nećemo imati temperature od 40 stepeni niti dugotrajne vrele talase – navodi Đurić.

Prema njegovim rečima, za vikend, odnosno u noći između subote i nedelje, stiže osveženje sa kišom, grmljavinom i padom temperature za desetak stepeni, a takvo vreme biće i u nedelju. Dobra vest je, međutim, da uprkos lokalnim olujama i grmljavini, ne bi trebalo da se ponovi scenarijo od prethodnog vikenda a u kojem su od grada stradali Topola i Gornji Milanovac.

[adsenseyu1]

– U ponedeljak će se vreme stabilizovati, tako da nas sledeće nedelje očekuje postepeni porast temperature i sunčano vreme. U prilog tome da nam se približava jesen, jeste i činjenica da će noći i jutra biti relativno sveži, a tokom dana toplo sa temperaturama oko 30 stepena, što i jeste prosek za drugu polovinu avgusta – objašnjava Đurić.

Septembar će, kaže on, biti topliji nego inače.

RADE ŠERBEDŽIJA: Kada je od Dragana Nikolića čuo da sam SRBIN, ovo mi je Zoran Radmilović rekao!

– Biće više toplih dana u odnosu na prosečne vrednosti, što znači da ćemo imati povećan broj dana sa temperaturama iznad 25 stepeni. Povremeno će ti topli dani biti prekidani prodorom svežijeg vazduha, kada bi dolazilo sa prolaznim naoblačenjem sa kišom i pljuskovima, i padom temperature. Međutim, do kraja leta nas ne očekuje dosta kišnih dana. Uglavnom će se do kraja leta zadržati temperature iznad prosečnih vrednosti – kaže naš sagovornik i dodaje da nas uprkos kalendarskom završetku, leto, ali Miholjsko očekuje i u oktobru:

– U oktobru će temperature dostizati i 27 stepena. Očekuje se takvih pet do sedam dana

GLAS IZ POZADINE PREKINUO JE CRKVENO VENČANJE:Kada se MLADA okrenula, nije mogla da zadrži suze (VIDEO)

TABELA 

Kišni dani do kraja leta: 

Avgust 

19, 20, 24, 25, 28

Septembar

3, 4, 8, 9, 12, 13, 18

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Lj. R. – [email protected],Telegraf.rs)

[adsenseyu2]