VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA DECEMBRA: Evo šta se prognozira za NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE (GRAFIKON)

prognoza

Foto: Fonet

Jutarnje temeprature kretaće se oko 0, dok će najviše dnevne biti od 5 do 8 stepeni. Najzanimljivije je što ga, prema dugoročnoj prognozi za decembar na zvaničnom sajtu RHMZ, ima i za Novu godinu, odnosno počeće da pada 28. decembra i nastaviće i u novogodišnjoj noći. Isto to je prognozirano i za Niš i Kragujevac.

U Beogradu 13 snežnih dana

Od 20. decembra, kada se prognozira suvo vreme, temeprature će se razlikovati za oko stepen, dva, uz povremeni sneg svakog drugog dana, dok je za 27. prognoziran i mali skok, kada će najviša dnevna biti iznad 8 stepeni.Potom se temepraturna krivulja spušta za 2, 3 stepena Celzijusovih do kraja godine i od 28. do 1. janura padaće sneg.

grafikon

FOTO: RHMZ / SCREENSHOT

Tako pokazuje dugoročna prognoza za decembar, objavljena na sajtu RHMZ, međutim, tu su uvek moguće oscilacije, naglašavaju meteorolozi.

Olakšanje – nema više temperatrunih obrta

Kako on kaže, do kraja decembra nećemo imati nagle promene vremena, da iz plusa idemo u -10, već ćemo imati srednju masimalnu 8, minimalnu oko 0.

 Kada nastupi smena toplog talasa tada bi temeperature bile za oko 4 stepena iznad proseka, a zahlađenje isto toliko ispod proseka.Biće klasični decembar.

“Nova godina možda sa snegom”

Kako Đurić prognozira, za Novu godinu on ne vidi sneg, jer na 10 godina budu dve do tri snežne u tom periodu kod nas.

– Sada se ne može sa sigurnošću reći da će biti snega. Naše Nove godine su suve, maglovite, bez snega – navodi on.

(Dnevne.rs /Izvor: R.Briza, Blic)