VOZIO 12 KILOMETARA SA UJEDOM ŠARKE: Evo ko je Nišlija koji je preživeo ujed otrovnice! (FOTO)

zmija

Foto: Wikipedia/Piet Spaans, Telegraf

– Osetio sam samo kako me je nešto dva puta “capnulo“, a zatim sam je ugledao kako zamiče za žbunje. Imala je šiljastu glavu, i šare po telu, odmah sam znao da je šarka – ispričao je za Telegraf Slobodan Jovanović (73) kog smo posetili u bolnici

Slobodana Jovanovića (73) iz Novog Sela ujela je juče šarka u njegovom vinogradu, u selu Dudulajce. Zmija ga je dva puta ugrizla za skočni zglob, ali je on bio dovoljno priseban da odmah sedne u kola i uputi se ka svojoj kući u 12 kilometara udaljenom u Novom Selu.

DRAMA U NIŠU, ŠARKA UJELA ČOVEKA! (INFO)

– Nakon okopavanja vinograda hteo sam da se malo odmorim i krenuo ka vikendici. Uopšte nisam video zmiju dok me nije ujela. Osetio sam samo kako me je nešto dva puta “capnulo“, a zatim sam je ugledao kako zamiče za žbunje. Imala je šiljastu glavu, i šare po telu, odmah sam znao da je šarka – priča za Telegraf Jovanović iz bolničke postelje.

Svestan da je moguć i fatalni ishod, Jovanović je odmah seo u vozilo i krenuo ka svojoj kući. Usput je telefonom obavestio svoju porodicu o napadu otrovnice.

[adsenseyu1]

– Da sam krenuo na vreme, postao sam svestan kad sam došao do kuće. Potpuno sam onemoćao, iz ruke su mi ispala oba telefona. Dok me je sin vozio ka Hitnoj pomoći, na kratko sam izgubio svest. Da nisam pohitao, to je moglo da me snađe na putu do kuće, i ko zna šta bi onda sa mnom bilo – kaže Jovanović.

Foto: Telegraf

Za sve što mu se dogodilo, krivi sebe.

– Komšija, lepo čovek obuo čizme, a ja idem u plitkim cipelama. Čim izađem iz bolnice, kupujem najdublje čizme, one ribarske – najavljuje Jovanović.

Foto: Facebook/The Snake Catcher 24

Na niškoj Infektivnoj klinici saopštili su da je ovo treći ujed zmija ovog proleća, i da, na sreću, niko od ujedenih nije umro zbog trovanja.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /D. R. Telegraf.rs)