VOZAČI UPOZORENJE, USKORO MAKSIMALNE KAZNE OD 120.000 DINARA: Ko ne stane pešaku na prelazu, za neuključena svetla – plaća 1.000 EVRA!

policajac

Foto: AP /Tanjug

Ukoliko 1. januara stupi na snagu novi zakon o saobraćaju Srbije, vozači koji budu pravili najteže prekršaje moraće duboko da zavuku ruku u džep.

Tako je kazna od 120 hiljada dinara, astronomska za naše uslove, predviđena za veliki broj prekršaja, pa će toliko morati da pripremi, svako ko, na primer, vozi dete niže od 135 centimetara bez sedišta za decu.

Ovo je predloženo, kako navode “Večernje Novosti”, jer mnogobrojne akcije i upozorenja nadležnih nisu dali očekivane efekte.

[adsenseyu4]

Takođe, maksimalna kazna čeka i one koji voze bez vozačke dozvole, ako nemaju odgovarajuću dozvolu, ili im je ona prethodno oduzeta.Istu kaznu plaća i vozač čiji je auto isključen iz saobraćaja, a on i dalje upravlja tim vozilom.

saobraćaj

Foto: Tanjug.rs

Ubuduće maksimalna kazna čeka sve koji budu u krvi imali više od 1,2 promila alkohola, a to će važiti i za suvozače!

Prekoračenje brzine u naselju za više od 70 kilometara na čas takođe iziskuje 120.000 dinara, kao i oni koji voze van naselja brže od 80 kilometara na čas preko propisane brzine.

[adsenseyu1]

Sada će toliko plaćati i svi koji obiđu vozilo zaustavljeno na pešačkom prelazu, kao i oni koji ne propuste pešake.

I najveći šok – za neuključena svetla, kazna će takođe biti 120.000 dinara.

Za sve ove kazne dobija se maksimalnih 14 kaznenih poena, a postoji i mogućnost oduzimanja vozila!

(Telegraf.rs / Večernje Novosti)

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]