VOZAČI, SPREMITE SE: Večeras počinje velika akcija policije, evo o čemu je reč! (INFO)

NACELNIK

Foto: Telegraf

Saobraćajna policija dobila je novu opremu, pa će biti pooštrena kontrola vozača, a i najmanje prekoračenje brzine biće zabeleženo i sankcionisano.

– Osim noćnih radara, saobraćajna policija dobila je i infracrvene uređaje koji se montiraju na već postojeće radare, pa će tako svi uređaji moći da se koriste i za noćne kontrole – kaže sagovornik Srpskog telegrafa iz MUP-a.

Zbog pooštrene kontrole očekuje se smanjenje broja nesreća uzrokovanih prebrzom vožnjom.

[adsenseyu4]

– Noćni uređaji ne samo da će meriti brzinu, već će raditi i u svim meteorološkim uslovima smanjene vidljivosti kao što su kiša, magla ili sneg – kaže izvor iz policije.

Kako se veliki broj saobraćajnih nesreća događa upravo tokom noći, policija novom opremom želi efikasnije da utiče na vozače da poštuju propise.

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, kaže da je upravo brzina jedan od najčešćih uzroka nesreća.

[adsenseyu5]

Brzina je i dalje najveći ubica na našim putevima, tako da mere koje saobraćajna policija uvodi u cilju kontrole brzine svakako treba da smanje broj saobraćajnih nezgoda, kao i broj žrtava na našim putevima – kaže Okanović.

U Srbiji se od početka ove godine dogodilo više od 20.000 saobraćajnih nezgoda, što je povećan broj u odnosu na isti period prošle godine.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, 2015. procesuirano je više od 250.000 prekoračenja brzine, dok je ove godine ta brojka već premašena.

(Telegraf.rs/Srpski telegraf)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]