VOZAČI, OBAVEŠTENJE: AKO ZABORAVITE DA UKLJUČITE SVETLA NA KOLIMA, odraće vas, jer je kazna za to DUPLIRANA (INFO)

auto

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Umesto sadašnjih 3.000, vožnja bez upaljenih svetala kažnjavaće se sa 6.000 dinara, dok će kazna za vožnju žutom trakom sa 5.000 “skočiti” na 10.000 dinara

Izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja, koje bi uskoro trebalo da nađu pred ministrima u Vladi, a zatim i pred poslanicima u Parlamentu, duplo će povećati određene kazne a među njima su i vožnja bez upaljenih svetala, kao i vožnja žutom trakom, saznaje Telegraf.

[adsenseyu4]

To, zapravo, znači da će se umesto sadašnjih 3.000, vožnja bez upaljenih svetala kažnjavati sa 6.000 dinara, s tim da će kazna ukoliko se plati u roku od osam dana iznositi 3.000 dinara.

Foto: Telegraf

Takođe, vožnja žutom trakom sada se kažnjava sa 5.000 a ako se plati u roku od osam dana – 2.500 dinara. Izmene i dopune Zakona predviđaju da kazna za ovo delo iznosi 10.000 dinara, a ukoliko se plati u roku od osam dana – 5.000 dinara.

[adsenseyu5]

Predsednik Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović otkriva za Telegraf da se izmenama ovog dokumenta biti povećane sve mandatne kazne, 

– Izmenama ovog dokumenta, biće duplirane i sve ostale mandatne kazne – poput onih za nevezivanje pojasa, korišćenja mobilnog telefona, vožnje bez upaljenih svetala, voćžnju žutom trakom  – kaže Okanović.

Dakle, na isti način biće duplirane i kazne za telefoniranje u toku vožnje, ali i vožnja bez sigurnosnog pojasa. Kazna za nepoštovanje ovih saobraćajnih propisa trenutno iznosi 5.000 dinara.

(Dnevne.rs /Izvor: Lj. R.Telegraf)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]