VOZAČI NE PIŠE VAM SE DOBRO, AKO STE U OVOJ GRUPI: Promena zakona vam može izbiti i do 2.000 evra iz džepa

auto

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Čak 30 vozača dnevno skine tamne folije s prozora svojih automobila kao rezultat odluke kojom je saobraćajna policija pooštrila kontrolu automobila sa folijama zatamnjenim staklima.

Redovi u specijalizovanim servisima su postali ogromni, a kako kažu, dnevno dolazi na desetine vozača.

– Svakodnevno nam dođe više desetina vlasnika vozila sa željom da skidanjem folija izbegnu ili kaznu koja im sleduje ili pak plaćanje nerazumno skupog atesta za folije – kažu iz jednog poznatog servisa specijalizovanog za auto-stakla.

Postupak nije nimalo jednostavan, kažu majstori. Muke nastaju zbog jakog lepka koji spaja folije sa staklenim površinama. Pri tome ni postupak odlepljivanja nije nimalo jeftin, ističu vlasnici vozila.

– Da bih uradio atest na folije koje sam zalepio pre dve godine i platio ih 150 evra, treba mi potvrda proizvođača, koji traži 7.500 dinara, zatim bi trebalo da platim Agenciji za bezbednost saobraćaja i AMSS za potvrde, dozvole i atest, još oko devet hiljada dinara. Zato sam odlučio da ih skinem – kaže jedan od vozača.

– Traže mi 500 dinara po staklu, pa ću platiti 1.500 dinara, a na drugim mestima cene idu i do 3.000 dinara – kaže sagovornik.

PISALA I ERDOGANU, ALI SVI ĆUTE: Slavica i dalje čeka svoju decu, nevenčani suprug ih odveo u Tursku 2015. godine

– Posle toga sledi novi tehnički pregled i za to će da mi uzmu 800 dinara. Ali jeftinije je od kazni i atestiranja – tvrdi on, ali kaže da je imao sreće jer mu prilikom odlepljivanja folije sa zadnjeg stakla nije oštećen grejač.

– Upozoravamo sve klijente na mogućnost da im se prilikom odlepljivanja folija sa zadnjeg stakla uništi grejač, a tada moraju da menjaju staklo – kaže radnik servisa.

– Cene se, u zavisnosti od vozila, kreću od 200 do 1.500 evra za novo staklo!

Bilo je i slučajeva da vozača zaustavi policija, da plati kaznu pa na kraju ode da uradi atest folije. Međutim, ispostavi se i da folije zbog refleksije koju imaju ne mogu ni da prođu pregled u AMSS i da na kraju vozač ne dobije atest. Tada sleduje skidanje folija i, kao po pravilu, one se veoma teško skidaju pa je dodatni trošak, u vidu kupovine zadnjeg stakla, neminovan.

LEKARI I SESTRE NA ODELJENJU NA KOJEM SE GLUMAC LEČI NE MOGU DA SAKRIJU SUZE: Nebojša Glogovac se hrabro bori protiv teške bolesti, nije klonuo duhom

– Jedan klijent je, računajući kaznu, neuspešno atestiranje, skidanje folija i kupovinu novog stakla, iskeširao 1.000 evra – tvrdi nam majstor iz servisa.

UŽAS U LESKOVCU: Mladić pustio KRVOLOČNOG PSA na devojčicu (9), zadobila teške telesne potrebe (INFO)

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor:Novosti)