VOLITE TOPLU ČOKOLADU: Ovo su 4 neobična dobra recepta za dobar napitak

Fot: dnevne.rs/pixabay

Fot: dnevne.rs/pixabay

Na ovaj napitak više nećete gledati istim očima

Zima se ne može zamisliti bez tople čokolade. Postoje recepti, ali postoje i sasvim neobični recepti za ovaj zimski napitak.

Mi smo pronašli čak četiri recepta kojima nećete moći da odolite. Jedno je sigurno, ako je poslužite gostima, nikad neće zaboraviti vaše gostoprimstvo.

[adsenseyu4]

Tradicionalni recept

Potrebno: 400 ml mleka, 100 g crne čokolade, malo morske soli, 1 supena kašika karamela, šlag za ukrašavanje.

Priprema: U dublju šerpu stavite mleko da provri, dodajte crnu čokoladu i malo soli, pa kada se sve lepo sjedini dodajte i karamel. Poslužite tako što ćete na vrh da stavite šlag i pospete sve rendanom čokoladom i karamelom.

Bela topla čokolada

Potreba: 400 ml mleka, 100 g bele čokolade, 2 supene kašike ruma, 1 supena kašika ekstrakta vanile, šlag za ukrašavanje.

Priprema: U dublju šerpu staviti mleko da provri, dodati čokoladu rum i ekstrakt vanile pa kada se sve skrčka sipati u šolju i ukrasti šlagom i cimetom.

Ljuta topla čokolada

Potrebno: 400 ml mleka, 100 g crne čokolade, prstohvat ljutih mlevenih papričica, 1 supena kašika smeđeg šećera, kašika sladoleda od vanile.

Priprema: Kada mleko provri, dodajte mu crnu čokoladu, šećer i prstohvat ljutih suvih papričica. Kada se sve ukrčka sipajte u šolju, ukrasite jednom kašikom sladoleda od vanile i ljutim papričicama.

[adsenseyu1]

Topla čokolada sa jagodama

Potrebno: 400 ml mleka, 100 g jagoda (može i iz zamrzivača), kašika javorovog sirupa, 1 kašika putera

Priprema: Sve  staviti u šerpu da provri, kada se skrčka umutiti štapnim mikserom, poslužiti sa šlagom na vrhu.

(Dnevne.rs /Izvor.Stil.Kurir.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]