VOJSKA SRBIJE RASPISALA KONKURS ZA TRI POSLA: Za svaki od njih prolazite posebnu proveru!

konkurs

Foto: Ministarstvo odbrane

U moru poslova za različite kategorije menadžera, čije funkcije čak ni ne razumemo, pojavila su se tri oglasa za posao kakve nismo skoro videli. A zvuče mnogo simpatičnije od gorepomenutih. Još je zanimljivije što ti oglasi potiču od Vojske Srbije.

Da li ste uopšte znali da u Srbiji postoji potražnja za pozicijom poslužioca mina ili nišandžije? I da li ste znali da je u Vojsci Srbije u ovom trenutku potreban jedan berberin – rukovalac kupatila.

Kako bismo bolje razumeli o kakvim se tačno poslovima radi, potražili smo odgovore u Vojsci Srbije.

– Poslužilac mina je specifično radno mesto, kojeg nema na tržištu rada, a osposobljavanje za isto vrši se samo u jedinicama Vojske Srbije. To je radno mesto u rečnim jedinicama i podrazumeva izvršavanje zadataka i dužnosti na brodu – objasnili su nam.

OBAVEŠTENJE ZA VOZAČE: Policija najavila veliku akciju kontrole saobraćaja u ponedeljak, evo o čemu se radi

– Nišandžija je takođe specifično radno mesto, kojeg nema na tržištu rada, a obuhvata poslove i zadatke u sastavu posluga i posada oružja i oruđa kojim su opremljene jedinice roda pešadije i artiljerije i oklopne jedinice.

– Berberin – rukovalac kupatila je radno mesta u intendantskoj službi koja izvršava poslove u uslužnim delatnostima (usluge šišanja; odgovorno je lice za korišćenje, održavanje i namensku upotrebu objekata za kupanje pripadnika Vojske Srbije). Radi popune ovog radnog mesta, kandidat treba da ima odgovarajuću stručnu spremu, završenu školu za berberina, tj. frizera – rekli su nam u Vojsci Srbije.

Da biste uopšte pomislili da budete deo ove značajne srpske institucije, svaki kandidat mora da ispuni određene uslove.

IZMENA PODELILA JAVNOST U SRBIJI: Evo kada će vozači smeti da pretiču preko PUNE BELE

– Svaki kandidat mora biti zdravstveno i psihofizički sposoban da služi u Vojsci Srbije, da mu ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede dužnosti radnog odnosa, da nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci. Takođe, kandidat mora biti bezbednosno proveren, a jedan od uslova je i da je odslužio vojni rok sa oružjem – glasi detaljno objašnjenje.

“KOSOVSKI PAKET” U ČETIRI TAČKE: Trampova administracija predstaviće ga Vučiću u narednim nedeljama

Konkurs je i dalje otvoren.

(Dnevne.rs/Izvor: J.S.,Telegraf.rs)