VOJSKA SLUŽI DA SE SPREMI ZA RAT: 2009. strategiju odbrane su nam pravili stranci, a sada je stvaramo sami!

tenk

vojska /instagram

Predloženi budžet za vojsku od 70 milijardi dinara istorijski je najveći budžet od 2000, država je ponosna je na svoju vojsku i naravno da će je naoružavati po jasnim planovima, u skladu sa politikom i potrebama zemlje i naroda, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

– Potreba ovog naroda je da ima snažnu vojsku, nisu ovo vremena kada se govorilo da nemamo nijednog neprijatelja i da nikada nećemo ratovati. Mi to ne možemo da kažemo, jer ne znamo to, rekao je ministar u Narodnoj skupštini tokom rasprave o budžetu.

Vojska, ističe ministar, služi samo za jednu stvar – da se spremi za rat i ni za šta drugo, te da, ako rata nikada neće biti i ako nije trebalo da ga bude, ako ne treba vojska da se naoružava, onda – “da se raspusti”.

[adsenseyu5]

– Onda je previše, ne 70 milijardi, koliko smo dobili, nego je i sedam miliona previše. Šta će nam? Vojska služi samo za jednu stvar – da se priprema za rat, a na politici je da rat izbegne, koliko god može, izričit je Vulin.

Posao političara vojske je, smatra Vulin, da vojska bude moćna, jaka, zadovoljna, naoružana, a “naravno da se svi raduju nabavci Migova i naravno da je ta nabavka u skladu sa planom opremanja”.

Obraćajući se narodnom poslaniku Zoranu Živkoviću, Vulin ga je pitao zašto u njegovo vreme nisu nabavljeni Migovi, “ili Fantomi, F16, ne pravi pitanje”, te zašto tada niti jedan tenk nije uveden u naoružanje, a rasterani “svi oficiri koji su vredeli i prošli ratišta”.

KOLINDA PREĆUTALA ETNIČKO ČIŠĆENJE: Hrvatska je bila izložena “srpskoj agresiji s ciljem stvaranja velike Srbije”.

– Naravno da ćemo se naoružavati po jasnim planovima, koji su dostupni kome treba da budu, u skladu sa politikom i potrebama ove zemlje i naroda. Priča o tome da navodno naša tajna služba nema na svom sajtu ili u budžetu precizno definisane razdele, a da imaju neke druge službe, naravno da je notorna laž, jer nijedna ozbiljna služba ne govori o takvim stvarima na sajtovima i u javnosti, rekao je Vulin.

Dodaje da zato postoje nadležni skupštinski odbori, koji vrše kontrolu službi, kao i nadležne budžetske inspekcije, koje vrše kontrolu trošenja novca.

– Razvijaćemo svoj sistem bezbednosti, jačaćemo, naoružavaćemo vojsku, na veliko zadovoljstvo svih njenih pripadnika, ali i svakog građanina ove zemlje. Povećane su plate u vojsci, dnevnice, uvedena je solidarna pomoć, pripadnici vojske mogu sa zadovoljstvom da očekuju da će imati kao i ostali pripadnici bezbednosnog sektora masovnu stambenu izgradnju i da će u naredne tri godine početi da dobijaju prve stanove, kao i sve što do sada nisu imali, rekao je Vulin.

[adsenseyu1]

Kaže i da “smo svi bili svedoci kako je vojska mirno stajala i gledala kako 17. marta 2004. gori Kosovo i Metohija i sprovodi martovski pogrom”.

– Vojska nije reagovala, država nije reagovala. Gledali smo kako Kosovo proglašava nezavisnost, nije vojska reagovala. Zato se pravi moćna i jaka vojska. Da se ne desi više nikada tako nešto nikome. Ako vojska nije potrebna, onda je ukinite, ali dok je ne ukinete, biće i naoružana, imaće veće plate, radiće i napredovaće, jasan je Vulin.

PROKUPČANIN DAO 1.500 EVRA ZA MLADU IZ ALBANIJE: Pobegla prve bračne noći, tužilaštvo pokrenulo istragu (INFO)

Strategije odbrane u ovoj zemlji, dodaje, donosili su oficiri stranih armija, nisu ih donosili srpski oficiri i da sada više tako neće biti.

DREVNA NARODNA VEROVANJA: 5 stvari koje donose nesreću u kuću, izbacite ih odmah! (INFO)

Ova vojska više neće uništiti nijedan tenk, neće proterati nijednog oficira, neće se nikada više stideti svojih vojnika, kazao je Vulin.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Pravda.rs/Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]