VOJISLAVU ŠEŠELJU ULAZAK U HRVATSKU ZABRANJEN DO 2036. GODINE: Hrvatska policija donela odluku (INFO)

POLITICAR

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Stranci po zakonu mogu ući u Hrvatsku jedino pod uslovom da ne predstavljaju pretnju za javni poredak i bezbednost

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske odlučilo je, nakon izricanje oslobađajuće presude lideru radikala Vojislavu Šešelju u Haškom tribunalu, da mu zabrani ulazak u tu zemlju u narednih 20 godina, piše zagrebački Jutarnji list.

List, naime, podseća da stranci po zakonu mogu ući u Hrvatsku jedino pod uslovom da ne predstavljaju pretnju za javni poredak i bezbednost. Dvadesetgodišnja zabrana ulaska Šešelju u Hrvatsku je doneta, piše ovaj zagrebački dnevnik na osnovu Zakona o strancima.

[adsenseyu5]

Služba za odnose s javnošću MUP-a je Jutarnjem dostavila podatak da je tokom 2015. MUP doneo 1.436 rešenja o proterivanju kojima su strancima izrečene zabrane ulaska i boravka u toj državi. Protiv donesenih rešenja pokrenuto je pet upravnih sporova.

Jutarnji podseća da je, na primer, Beograđanin Kristijan Kiki Golubović, koga ovaj list smatra da jednim od najpoznatijih balkanskih kriminalaca iz Beograda, najavio je dolazak na bokserski meč u splitskoj Spaladium Areni krajem novembra 2009, ali je dobio poruku da će mu biti zabranjen ulazak u Hrvatsku jer bi predstavljao opasnost po javni red i mir. Svojevremeno se, dodaje list, spominjao i mogući koncert, udovice Željka Ražnatovića Arkana u Hrvatskoj, kojoj je takođe poručeno da neće preći hrvatsku granicu.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs/Tanjug)