VOJISLAV ŠEŠELJ postavio SKANDALOZAN ZAHTEV u skupštini Tomislavu Nikoliću

POLITICAR

Foto: Tanjug/AP Vojislav Šešelj

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj nastavio je i danas, u Skupštini Srbije, sa iznošenjem skandaloznih izjava i zahteva, ovaj put je tražio od predsednika Tomislava Nikolića da pomiluje Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića 2003. godine.

U okviru vremena za postavljanje poslaničkih pitanja, Šešelj je rekao da je Zvezdan Jovanović osuđen na najtežu zatvorsku kaznu “bez relevantnih dokaza” i da je obaveza Tomislava Nikolića da ga pomiluje”.

[adsenseyu5]

Takođe, lider radikala je rekao da bi Nikolić napravio dobro delo da pomiluje i sve osuđene za ratne zločine od strane suda u Beogradu, jer je to bio “sud američke ambasade”, navodeći da su ljudi “osuđivani na osnovu lažnih svedočenja”.

Zatim je pitao premijera Srbije Aleksandra Vučića zašto ne dođe da ga uhapsi, pošto je tokom gostovanja na jednoj albanskoj televiziji obećao da će uhapsiti sve koji zagovaraju “veliku Srbiju”.

On je kazao da je Vučić tokom tog gostovanja rekao i da je dok je bio u radikalima samo citirao Šešelja, zbog čega je lider radikala pitao bivše stranačke kolege koji su sada u Srpskoj naprednoj stranci da li su ga i oni samo citirali ili su zaista verovali u tu ideju.

Šešelj je potom pitao Maju Gojković da li je iskreno verovala u ideju “velike Srbije” i ako jeste da li još veruje ili ga je ipak i ona samo citirala.

– Ako i sada verujete onda da zajedno idemo u zatvor. Jednom ste iskazali hrabrost kada su me ubacili u maricu vi ste za mnom trčali sa legitimacijom medjunarodne advokatske komore i uspeli da uđete i vi u maricu – kazao je Šešelj.

Maja Gojkovićje zahvalila što je se setio i rekla da je odgovorno uvek radila svoj posao, pa i kada joj je život bio u opasnosti, ističući da je tada pokazivala legitimaciju Advokatske komore Vojvodine koja je članica međunarodne komore.

Skandalizovanje javnosti

Šešelj godinama skandalizuje javnost svojim zahtevima i ocenama. Tako je još pre dve godine dao šokantnu izjavu da Zvezdana Jovanovića treba pomilovati.

Na pitanje koga bi odlikovao, a koga pomilovao ukoliko bi pobedio na predsedničkim izborima Vojislav Šešelj je prošle godine naveo imena nekoliko akademika i profesora, a potom i ime nekadašnjeg pripadnika Crvenih beretki koji je ubio premijera Đinđića.

[adsenseyu4]

On je izneo još jedan skandalozan podatak, kada je rekao da je ubica novinara Slavka Ćuruvije blizak ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću.

Šešelj, koji važi za beskrupuloznog marketinškog maga, ne propušta priliku da se pojavi u medijima, a svako pojavljivanje nesumnjivo mu podiže rejting.

Pre dve godine izjavio je da Zoran Đinđić ne zaslužuje da dobije spomenik u Beogradu, te da ni rukovodstvo DS nije htelo da mu diže spomenik, jer je, tvrdi, “znalo u kakve je sve kriminalne afere bio svojevremeno umešan ubijeni premijer”.

Radikali u Skupštini dele knjigu s govorima poslanika Martinovića

Inače, poslanici SRS danas su u Skupštinu Srbije doneli knjigu pod naslovom “Kako sam gazio Tomu i Vučića” koja sadrži govore sadašnjeg šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića, dok je bio poslanik SRS.

Tu knjigu je odštampala SRS, a njeni poslanici su je delili svojim kolegama i novinarima.

Knjiga sadrži stenograme izlaganja Martinovića govorio u parlametnu, a radikali tvrde da je sve to autentično i i da se može lako proveriti.

(Dnevne.rs/Izvor:Blic.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

1 Comment on "VOJISLAV ŠEŠELJ postavio SKANDALOZAN ZAHTEV u skupštini Tomislavu Nikoliću"

  1. GkJz60 Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is wonderful, as well as the content!

Comments are closed.