Vladimir Putin dolazi u Srbiju na PRAVOSLAVNU NOVU GODINU!

Srbija

Foto: Tanjug

Kako se saznaje, predsednik Ruske federacije Vladimir Putin posetiće Srbiju u januaru, tokom proslave pravoslavne Nove godine, a ugostiće ga srpski predsednik Aleksandar Vučić.

Prema rečima izvora iz Predsedništva Srbije, Putin u Beograd dolazi polovinom januara, posle dogovora koji je imao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem tokom njegove nedavne posete Moskvi.

Podsećamo, poseta srpskog predsednika Aleksandra Vučića Moskvi rezultirala je nizom sporazuma, a ključni su ugovor o većoj isporuci gasa našoj zemlji, Deklaracija u oblasti modernizacije privrede, kao i Memorandum i Sporazum u oblastima turizma i trgovinskoj saradnji dve zemlje.

“Nek znaju Srbi sa Kosova…” Poruka iz Moskve odzvanja Srbijom!

Tokom dvočasovnog srpsko-ruskog samita, predsednici Srbije i Ruske federacije, Aleksandar Vučić i Vladimir Putin razgovarali su i o daljem nastavku vojno-tehničke saradnje, a konstatovano je još jednom da je energetika prioritetna sfera saradnje dve zemlje.

Vučić

Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Takođe, sa ruskom stranom razgovaralo se i o sektoru bankarstva, kao i o modernizaciji srpskih pruga, na kojoj rade Ruske Železnice, za šta je ranije obezbeđen kredit od 800 miliona dolara.

(Dnevne.rs/Izvor: Informer)