Vlada Republike Srbije donela odluku: Ovom hrvatskom ministru je ZABRANJEN ULAZ U SRBIJU! (INFO)

vlada

Foto: promo

Kabinet Ane Brnabić je odluku doneo kao odgovor na mere hrvatske Vlade

Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici odlučila o merama reciprociteta Hrvatskoj, prema kojima potpredsednik vlade i ministar odbrane Republike Hrvatske Damir Krstičević do daljnjeg nije dobrodošao u Srbiju, piše u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Mere reciprociteta Vlada Srbije donela je kao odgovor na notu Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Republike Hrvatske o zabrani ulaska ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina u ovu državu, navodi se u saopštenju.

“ŽAO MI JE ŠTO SI NESREĆAN SA MNOM..” Potresna poslednja poruka koju je Bojana poslala svom vereniku

Vlada Srbije smatra da su ovakvi postupci Hrvatske suprotni duhu dobrosusedske saradnje i poštovanju osnovnih evropskih vrednosti, u koje spada i sloboda kretanja ljudi.

Vlada Republike Srbije ostaje opredeljena izgradnji dobrosusedskih odnosa sa Republikom Hrvatskom, uzdržavajući se od postupaka koji mogu doprineti narušavanju odnosa sa susedima.

Takođe, Vlada Srbije ostaje posvećena održavanju mira i stabilnosti u regionu i poštovanju evropskih načela i vrednosti, u interesu svih građana Srbije i regiona, zaključuje se u saopštenju.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)