VIŠI SUD U BEOGRADU! ZORANU ĆE SE IPAK SUDITI: Potvrđena optužnica za ubistvo Jelene Marjanović (FOTO)

sud

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Zorana Marjanovića (39)  kojom mu se na teret stavlja da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče, ubio suprugu, pevačicu Granda Jelenu Marjanović (33).

Optužnicom mu se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora i on bi, prema rečima izvora Kurira, na jesen trebalo da sedne na optuženičku klupu.

Podsetimo, prva optužnica protiv Zorana je podignuta 9. februara ali je Viši sud vratio na dopunu 20. marta. Tokom dopune, saslušano je nekoliko svedoka, među kojima i Zoranova i Jelenina ćerka Jana, jedini očevidac događaja na nasipu.

Prema nezvaničnim informacijama, ona je ispričala da se na nasipu nije odvajala od oca, ali je tužilaštvo u optužnicu navelo da njenom iskazu ne treba pokloniti veru.

Prema optužnici Višeg javnog tužilaštva, koja je sada potvrđena, pokojna Jelena se sa suprugom i ćerkom dovezla do nasipa i krenula da trči.

zoran

Foto: Kurir

Zoran je ostao sa ćerkom, ali je ubrzo krenuo za njom, sustigao je i namamio da siđu sa napispa. Dete je, prema optužnici, ostalo na nasipu.

Kada su sišli Zoran je Jelenu, kako se navodi, ubo oštrim pedmetom u glavu i desni lakat, posle čega je Jelena počela da beži od supruga.

Izgubila je patiku i mobilni telefon, ali je suprug sustigao kod kanala, strgao gornji deo trenerke i kada je ona zagazila u kanal, zadao joj više udaraca nepoznatim predmetom u lobanju.

Na saslušanju u tužilaštvu, Zoran je tvrdio da nije ubio suprugu. Iz pritvora, u kom je proveo skoro deset meseci, pušten je 12. jula.

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir. rs, Jelena Spasić)