VIŠE OD 3 MILIONA SRBA NEMA JEDNU STAVKU U LIČNOJ KARTI: Proverite da li ste među onim građanima koji će morati da menjaju dokumenta

zamena

Foto: telegraf/Pixabay

Do kraja 2019. godine svi građani Srbije dobiće kućnu adresu i broj i na taj način njih više od tri miliona, koliko ih ima prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova prijavljeno na prebivalište u ulicama bez broja, u narodu poznatije kao b.b.

Na inicijativu premijerke Ane Brnabić unapređen je projekat adresnog registra.

– Adresni registar poseduje podatke o nazivima ulica i kućnim brojevima i jedan je od ključnih državnih registara pored onog o privatnim društvima, stanovništva i registra nepokretnosti. Procena je da na teritoriji Srbije postoji nešto više od 47.000 naziva ulica i milion kućnih brojeva – kažu kabinetu premijerke.

Građani kojima bude menjana ulica ili dobiju novi naziv, biće određen dovoljno razuman rok da promenu urade i u svojim dokumentima.

Za vođenje registra nadležan je Republički geodetski zavod, ali upis adresa RGZ radi na osnovu formalnih odluka jedinica lokalnih samouprava o davanju naziva ulica.

BOŽIĆNA SARMA: Vredi svaki minut KRČKANJA na šporetu (RECEPT)

– Za pilot-projekat uzeta je Loznica, gde je imenovano 677 ulica, a za ove svrhe država je izdvojila pet miliona dinara, a projekat bi trebao da bude završen do kraja marta – kažu nadležni.

NAJAVIO ZLOČIN OPROŠTAJNOM PORUKOM: Šta je prethodilo TRAGIČNOJ VEČERI kada je Dalibor nasrnuo na ženu i ćerku

Projekat na nivou cele Srbije kreće ovih dana i planirano je da se završi do kraja 2019. godine, a njegova vrednost je šest miliona evra.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Večernje novosti)