Vidovdanska poruka Vuka Draškovića razbesneće mnoge Srbe

političar

Foto: AFP

Mit o carstvu nebeskom, koje nam je preče od žive Srbije, nije program Srpskog pokreta obnove – naveo je Drašković u pisanoj izjavi koju je nazvao “vidovdanskom porukom”

Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković ocenio je danas da je Srbija obavezna da se izbori za ostanak i snaženje srpskog naroda na Kosovu ali da je to moguće samo u sporazumevanju i prijateljstvu sa većinskim albanskim narodom.

– Mit o carstvu nebeskom, koje nam je preče od žive Srbije, nije program Srpskog pokreta obnove – naveo je Drašković u pisanoj izjavi koju je nazvao “vidovdanskom porukom”.

NA VIDOVDAN! Za “KRST ČASNI I SLOBODU ZLATNU” Evo šta taj praznik predstavlja i kako se pravilno obeležava!

Drašković je naveo da se na Vidovdan ne slavi slom Srbije i njene vojske 1389. godine na Kosovu polju.

praznik

Foto: wikipedia

– Narod srpski je, vekovima, tugovao zbog tog poraza. Pali kosovski vitezovi bili su mu nepresušno nadahnuće za san o pobedi. Za san o živoj i moćnoj Srbiji. Na Kosovu nam je istorijsko pamćenje, po Metohiji su nam crkve i manastiri. Obavezni smo da se izborimo za ostanak i snaženje srpskog naroda na toj zemlji. To možemo i moramo samo u sporazumevanju i prijateljstvu sa većinskim albanskim narodom – naveo je on.

         

(Dnevne.rs/izvor: Espreso.rs)

1 Comment on "Vidovdanska poruka Vuka Draškovića razbesneće mnoge Srbe"

  1. Kad imaš posla sa podguznom muvom skoro svake vlasti i bolesnim uvlakačem tzv. zapadnih svetskih elita, ništa te više ne može iznenaditi. Ako uspostavimo režim vrednosti kao u svim normalnim državama ovakve kreature biće daleko od mesta gde će prosipati svoje bolesne fantazije. Da se nađe neko normalan pa da protera odavde tebe i tebi slične sa javne scene, pa da najzad i Srbija prodiše punim plućima i da najzad i Srbija dobije svoj većinski narod!

Comments are closed.