VIDOVDAN NA GAZIMESTANU: Kosovska policija skidala okupljenima majice sa likom ovog političara iz Srbije

Gazimestan

Parastos na Gazimestanu – Foto: Printskrin/youtube/KosovaPress

Na Gazimestanu se  povodom obeležavanja Vidovdana okupio veliki broj ljudi, a parastos je služilo pet vladika Srpske pravoslavne crkve i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. Pojačano je bilo prisustvo pripadnika Kosovske policije koji su obezbeđivali saobraćaj, ali i naterali makar jednog Srbina da skine majicu sa likom lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Kako navodi kossev.info, vladike i mitropolit stigli su na Gazimestan posle liturgije koju su služili u manastiru Gracanica, a dočekao ih je velik broj okupljenih vernika.

Navodi se da su, pored Amfilohija prisutne bile vladike raško-prizrenski Teodosije, umirovljeni hercegovačko-zahumski Atanasije, Jovan Slavonski, Kirilo iz Buenos Airesa i budimljansko-nikšićki Joanikije, uz monahe i sveštenstvo.

Prema procenama ovog portala, na Gazimestanu se okupio znatno veći broj ljudi nego prošle godine, a autobusi sa poklonicima pristigli su iz Beograda, Smedereva, Novog Pazara, Budve, tu su i kombiji iz Leskovca, Skoplja, a najveći broj pristiglih autobusa bio je sa kosovskim tablicama.

EMIR KUSTURICA: Moja porodica je poreklom srpska, pravoslavna! Tu se priča o meni završava!

Navodi se da okupljeni nosili zastave srednjovekovne Srbije, zastave sa natpisom „Nema predaje“, da su palili baklje i pevali rodoljubive pesme.

Okupljeni su nosili i srpske zastave, kojima je i više prisutnih bilo ogrnuto, a vidljive su bile i zastave pokreta „Obraz“.

Gazimestan, Vidovdan

Zastave “Obraza” – Foto: Printskrin/youtube/KosovaPress

Pojačano je bilo i prisustvo pripadnika Kosovske policije koji su obezbeđivali saobraćaj.

Na Gazimestan pristigli i Marko Jakšić i Slaviša Ristić, članovi Narodnog pokreta Srba sa KiM „Otadžbina“.

           

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs, Tanjug)