VEROUČITELJ (39) NAJMLAĐA ŽRTVA KORONE: Oproštajna poruka njegove supruge kida srce

korona

Foto: privatna arhiva

Predrag je bio dugogodišnji nastavnik veronauke u izdvojenim odeljenjima OŠ „Mile Dubljević“ Lajkovac.

Predrag Jevtić (39), nastavnik veronauke iz Valjeva, jednog od žarišta korone, preminuo je pre tri dana u KBC “Dragiša Mišović”, gde se nalazio na lečenju jake upale pluća uzrokovane koronom i on je najmlađa žrtva virusa u Srbiji!

Vest je objavljena je na sajtu Eparhije valjevske, a Jevtić je iza sebe ostavio suprugu i četrnaestomesečnog sina, kao i majku, i kako se nezvanično saznaje, sahranjen je danas u porodičnoj grobnici u selu Belić.

Česte upale pluća

On je dodao da je Predrag tada bio dobro, ali da se njegovo stanje, nekoliko dana nakon što je supruga hospitalizovana, pogoršalo. – Pre desetak dana je primljen u bolnicu u Valjevu, nakon čega je prebačen u KBC „Dragiša Mišović“. Poslednja četiri dana je bio veoma loše i na respiratoru. Supruga je i dalje u bolnici, stabilno je i pred kraj je terapije. Porodica je van sebe i teško podnosi sve ovo. Predrag i supruga imaju dete od 14 meseci, za koje je, srećom, ustanovljeno da je dobro i da nije zaraženo – naveo je izvor.

Radio u Lajkovcu

Predrag je bio dugogodišnji nastavnik veronauke u izdvojenim odeljenjima OŠ “Mile Dubljević” Lajkovac. On je, kako nezvanično saznajemo, ostao bez oca pre pet godina, a sa njegovom majkom i suprugom juče nismo uspeli da stupimo u kontakt. U komentarima jedne od objava o Jevtićevoj smrti na Fejsbuku jedna korisnica je priložila printskrin poruke njegove žene napisane u jednoj grupi na Vajberu:

VIRUSOLOG IZ NEMAČKE objavio poražavajuće podatke: “Maske ne štite, KORONA VIRUS se prenosi i putem vazduha”

– Mili moj Predraže, dušo moja, bio si anđeo koji je hodio zemljom i otišao si među anđele. Bila sam te nedostojna. Voleo si i ljubio ljude, čista i neiskvarena srca pristupao si svakome. Prosto teško će biti nastaviti dalje, ali naš mali Sava mi daje snagu. Završiću medicinsku, koju sam započela, i pomagati drugima. Naš sin i posao će mi biti smisao života. Moliću se anđelima za tvoju čistu dušu. Oprosti mi za sve. Gospod neka te čuva, lepoto i moje sve – navela je u emotivnoj poruci Predragova supruga.

Rođaka preminulog veroučitelja rekla je da nije mogla da ode na sahranu, s obzirom na to da je starija žena, kao i da juče nije uspela da stupi u kontakt s Predragovom majkom.

 

(Dnevne.rs/Kurir)