VERBALNI SUKOB VUČIĆA I IZETBEGOVIĆA: Bakir ne iznosi ISTINU, Srbija nije tražila..

Izetbegović

Foto: Fonet

Na konferenciji za medije u Mostaru ponovo su se verbalno sukobili član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ovaj put tema razilaženja je bila utvrđivanje granica između BiH i Srbije.

Izetbegović je otvoreno kazao kako da kod hidrocentrala na Drini nema govora o promeni granice, ali da se mora iznaći način za funkcionisanje tih hidrocentrala.

Kako kaže, predsednici zemalja ne mogu takve probleme rešiti jer tim pitanjem treba da se bave eksperti, a ne političari.

On je istakao da ako se ne nađe rešenje zemlje mogu problem rešiti putem međunarodne arbitraže od koje BiH uopše ne beži.

Vučić je rekao da Izetbegović ne iznosi istinu i da Srbija nije tražila da se zvrši devijacija granice, odnosno da je ponudila BiH plodniju zemlju u zamenu.

DIVAN GEST NOVAKA ĐOKOVIĆA: Srpski teniser ovako je čestitao Ivani Španović svetsku titulu /FOTO/

On je rekao da je BiH to odbila nakon čega je Srbija tražila da granica ide sredinom toka reka Drine i da ima pravo službenosti provoza i korištenja.

Podvukao je da ovde nije reč da neko hoće deo teritorije BiH i da se nada kako će zemlje postići dogovor.

Vučić smatra da pitanje državne granice nije pitanje loših odnosa među Bošnjacima i Srbima već da je reč o jednostavnom pitanju.

Zahvalio se Izetbegoviću koji je rekako kako u narednih sedam meseci nije realno očekivati rešavanje ovog problema zbog izbora u BiH. Kako kaže, u Srbiji nisu izbori i zvanični Beograd je spreman na pregovore.

PRELEPA PARTNERKA ANE BRNABIĆ: Plavokosa Milica pleni i bez trunke šminke (FOTO)

Nakon njega javnosti se ponovo obratio Izetbegović koji je čestitao Vučiću pojedu na izborima u Beogradu te još jednom ponovio da državna granica nije stvar predsednika zemalja i da mu nije jasno zbog čega u ovom slučaju ne bi se aktivirale komisije.

KOMENTARI BRITANACA O ROĐENJU SRPSKOG PRINCA: Srbi su jezivi ljudi, krune su im stvarne kao i njihova kraljevina…

(Dnevne.rs/Izvor: Klix.ba)

1 Comment on "VERBALNI SUKOB VUČIĆA I IZETBEGOVIĆA: Bakir ne iznosi ISTINU, Srbija nije tražila.."

  1. KENJATE…

Comments are closed.