“VEOMA SAM IZNENAĐEN, MORAM DA JAVIM ŽENI”: Saško Bogeski je danas pravosnažno oslobođen za ubistvo provalnika u samoodbrani (INFO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

– Jao, nisam ni znao. Prvi ste mi javili. Hvala mnogo – prvo je što je rekao Saško Bogeski, Beograđanin koji je danas pravosnažno oslobođen za ubistvo provalnika u svom stanu u Žarkovu.

Bogeski je zahvalio svima koji su ga podržavali svih ovih godina dok je trajao proces i rekao da je “duboko u sebi verovao da će se sve ovako završiti, jer nije kriv.”

– U šoku sam, iznenađen. Idem da javim ženi – rekao nam je Bogeski.

Inače, Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Saška Bogeskog, koji je u maju 2013. godine u svom stanu u Žarkovu nožem usmrtio provalnika Vladimira Manića u samoodbrani.

Ovom odlukom odbijena je žalba tužilaštva i potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu, koji je zaključio da je Bogeski delovao u samoodbrani, rečeno je Tanjugu u sudu.Tužilaštvo je teretilo Bogeskog za krivično delo ubistvo u prekoračenju nužne odbrane, ali je sud stao na stanoviše da je on delovao u nužnoj obrani (samoodbrani) – koja isključuje postojanje krivičnog dela.

Do tragedije je došlo kada je Vladimir Manić, koji je od ranije poznat policiji, upao u stan porodice Bogeski i tamo na Saška nasrnuo šrafcigerom. Bogeski se branio kuhinjskim nožem.

Nakon koškanja, Manić je pobegao iz stana sa ubodnim ranama, a nakon 400 metara je pao i preminuo, preneli su ranije mediji.

EMOCIJE IZAZIVAJU BOLEST: Srce strada od briga, jetra od besa, želudac od nesažvakanih dela, a štitna žlezda od neizgovorenih reči! (INFO)

Bogeski je, u svojoj odbrani sudu ispričao da se te večeri spremao da legne, kada je njegova supruga, dok je uspavljivala njihovu ćerku, čula šumove u drugoj prostoriji i uplašila se da nekoga ima u stanu.

Kako je rekao, pomislio je da je u stanu provalnik i rekao supruzi da pozove policiju. Uzeo je nož iz kuhinje i otišao u dnevnu sobu gde je video jednu osobu koja mu je uperila baterijsku u glavu pa joj nije video lice.Zamahnuo je nožem, ali ne zna da li je tu osobu isekao. Rekao je da se seća da je provalnik iskočio kroz prozor.

(Dnevne.rs /Izvor: Ljubica Stanković, Blic)