VELIKA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA GODINE: Pitali smo meteorologe hoće li za NOVU GODINU BITI SNEGA, i evo šta su nam rekli (GRAFIKON)

vreme

pixabay

Da li će biti snega za Novu godinu jedno je od najtežih pitanja ovih dana za meteorologe.

Dok mnogi priželjkuju već zaboravljenu snežnu idilu u novogodišnjoj noći, vrlo je neizvesno da će se to ostvariti bez obzira na najave Republičkog hidrometeorološkotg zavoda (RHMZ) u svojoj dugoročnoj prognozi za ovaj mesec, gde stoji da nas sneg očekuje poslednja četiri dana ove godine.

Prema dugoročnoj prognozi RHMZ, sneg je u Beogradu, ali i ostalim gradovima u Srbiji, prognoziran da pada četiri poslednja dana ove 2018. godine – od 28. decembra do 1. jaunara 2019.

To, međutim, za “Blic” u ovom času nisu mogli da potvrde meteorolozi, koji navode da je još “rano i neizvesno” prognozirati bilo šta za Novu godinu.

– Iako postoje naznake da bi poslednja četiri dana godine mogli da budu “snežni”, a samim tim i novogodišnja noć, još je rano da se to precizira. Početkom treće dekade ovog meseca, imaćemo tipično decembarsko vreme – oblačno, tmurno, povremeno uz slabu susnežicu i sneg. I tako će biti do 20. decembra – otkriva meteorolog Đorđe Đurić iz “Weather2Umbrella”.

Prema njegovim rečima, potom nam sledi jedno “manje otopljenje”, kada će temperature da “skoče” na 5 stepeni iznad nule.

– To će se dešavati od 21. decembra. Biće uslova za slabu kišu. Posle toga, odnosno do kraja godine, nema promena “na vidiku”. Ipak, još je rano i da se one vide. Izvesno je da će biti oblačno, prohladno i maglovito, uz slabe padavine.

ŽENI IZVUČEN TUMOR OD 25 KG: Aleksandra se sada oporavlja, a kad vidite FOTOGRAFIJU TUMORA shvatićete koliki je to bio PODVIG naših lekara (FOTO)

Kada su u pitanju jutararnje temeprature, napominje Đurić, one će u čitavom periodu, do kraja godine, biti oko 0, uz pojavu jutarnjih mrazeva, dok će dnevne koji stepen biti više, a posle 20. do 6 stepeni.  Posle toga se spuštaju na “normalu”, oko 0, ujutru u blagom minusu – naveo je on.

vreme

FOTO: RHMZ / SCREENSHOT

Istovremeno, i naš poznati meteorolog Nedeljko Todorović nedavno nije mogao da potvrdi za “Blic” da će biti snega za Novu godinu.  To niko ne može sada da vam kaže. Ono što je izvesno jeste da ove godine neće biti jake zime – kazao je on.

(Dnevne.rs /Izvor: R.Briza, Blic)