VELIKA PROMENA U DNEVNIKU: Sasvim drugačije vesti od DANAS na RTS-u (INFO)

rts

Foto: Printskrin/Facebook/MccannBeograd

Sadržaj svakog Dnevnika 2 Radiotelevizije Srbije od danas će biti dostupan i putem titla, što je od najvećeg značaja za gluve i nagluve osobe, saopštio je javni medijski servis. Na ovaj način, kultna i najgledanija informativna emisija na ovim prostorima pomerila je lestvicu kvaliteta na još jedan stepen više.

U okviru Teleteksta RTS-a, gledaoci mogu da aktiviraju funkciju “titl” ukucavanjem broja 888.

‘DANI PAKLA’: Kao bomba odjeknula je vest da Sonja VARA Lukasa sa Jarićem, A ONDA SU URADILI OVO! (FOTO)

Kako se navodi, Suzana Maslać Matović, predsednica Saveza gluvih i nagluvih Srbije, ocenila je da je ovim osigurana ravnopravna informisanost gluvih i nagluvih Srbije.

[adsenseyu1]

– Pohvaljujemo RTS i za titlovanje novih domaćih igranih serija. Nadamo se da će uz prevod na znakovni jezik ili putem titla, gluvima i nagluvima biti dostupna i najvažnija saopštenja koja su od značaja za građane, poput saopštenja predsednika, premijera i slično.

Sve pohvale za tim Radio-televizije Srbije – rekla je ona.

Softver za titlovanje je realizovan zahvaljujući donaciji Programa Ujedinjenih nacija za razvoj.

https://www.dnevne.rs/zanimljivosti/roditelji-misle-da-su-stara-srpska-muslimanska-imena-koja-deca-u-srbiji-masovno-dobijaju

Karla Robin Herši, koordinatorka UN u Srbiji, ocenila je da RTS i UNDP ovim projektom zajednički doprinose društvenoj inkluziji osoba sa invaliditetom, u ovom slučaju gluvih i nagluvih.

VODITELJKI DEČKA RAZNELI U DŽIPU, ONA ČUDOM PREŽIVELA: Malo poznati detalji iz života Bojane Ristivojević

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Tanjug)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]