VELIKA POBEDA SIRIJACA I RUSA U ALEPU: Evo šta rade mnogobrojni džihadisti

rakete

Foto: printskrin

„Opozicione frakcije“ su spremne da napuste sirijski grad Alepo, javili su pro-džihadistički mediji

Kako se navodi u izveštaju, militanti su jednoglasno odlučili da napuste grad i već su dali instrukcije svojim predstavnicima u Turskoj da kontaktiraju UN po tom pitanju.

[adsenseyu4]

Sa druge strane, sa terena već pristižu informacije o grupnim predajama „opozicionara“ koji polažu oružje u blizini Citadele Alepa.

U isto vreme, ruski mediji izveštavaju da je došlo do prekida pregovora između Rusije i SAD-a o predaji militanata u Alepu, tako da, još uvek, nije u potpunosti jasno da li je u pitanju odbacivanje SAD-a kao strane u pregovorima ili je ovo još jedan pokušaj „kupovine vremena“ za džihadiste u Alepu.

Turske vlasti su zvanično potvrdile predaju organizacije Fatah Halab, koja je jedna od dve preostale džihadističke grupacije u Alepu.

U slučaju da Nusra front, koji je druga preostala džihadistička organizacija u Alepu, odluči da ne preda svoje pozicije, SAA će od sutra kontrolisati gotovo 85% teritorije koja je pre samo mesec dana bila pod kontrolom terorista.

Gradske četvrti koje će prema rusko-turskom dogovoru biti predate Sirijskoj arapskoj armiji su: Al Farafra, Karm Al Džabal, Bab Hadid i Afion, dok će se sudbina džihadista Nusra fronta u Šeik Saidu, Keih Luftiju i Mardžahu znati veoma brzo.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Intermagazin.rs /Izvor:Pravda)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]