VELIKA OPASNOST NADVIJA SE NAD STARIM KONTINETOM: “Formira se OSOVINA ZLA u Evropi, a u njoj su i Slovenija i Hrvatska”

Evropa

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Slavoj Žižek, jedan od najznačajnijih filozofa i intelektualaca današnjice je u autorskom tekstu za “Independent” ukazao na veliku opasnost koja se nadvija nad Evropom u čijem korenu se nalazi antisemitizam

Žižek se osvrnuo na dan 24. oktobra 2017. godine, kada je premijer Mađarske Viktor Orban, nazvao je Centralnu i Istočnu Evropu (CEE) “zonom bez migranata”. To je tvrdio na proslavi godišnjice mađarske revolucije, koja je započela 23. oktobra 1956. godine.

[adsenseyu5]

– Poljaci, Česi, Slovaci, Rumuni i Mađari trebalo bi da se ujedine u ovom procesu. Mi želimo sigurnu, pravičnu, hrišćansku i slobodnu Evropu – zaključio je Orban i upozorio: “Nikada ne smemo potcenjivati moć mračne strane”, pozivajući se na serijal “Zvezdani ratovi” dok je govorio o zaverama onih koji stoje iza “migrantske invazije” i rekao je da oni “nemaju čvrstu strukturu već duboke mreže”.

– Bilo kakva povezanost Orbanovih “zona bez migranata” i starih nacista koji teže stvaranju “zona bez Jevreja” je, naravno, čisto granična – rekao je Žižek za “Independent”.

KIDNAPOVALI MLADIĆA U JAGODINI: Nakon policijske potere pronađen u lokalnoj crkvi!?

– Takav je bio slučaj u tekstu koji se nedavno pojavio u jednom od glavnih slovenačkih desničarskih nedeljnih časopisa gde smo mogli da čitamo: “Džordž Soros je jedan od najopasnijih ljudi našeg vremena” odgovoran za “invaziju negroidnih i semitskih hordi, a samim tim i za sumrak u EU … on je smrtonosni neprijatelj zapadne civilizacije, nacionalne države i belog, evropskog čoveka “. Njegov cilj je izgradnja “dugine koalicije koja se sastoji od društvenih margina kao što su pederi, feministi, muslimani i kulturni marksisti koji mrze posao”, koji bi zatim izvršili “dekonstrukciju nacionalne države i pretvorili EU u multikulturalnu distopiju Ujedinjenih Država Evrope” – navodi filozof.

Kako je rekao ta “odvratna fantazija spaja antisemitizam i islamofobiju i nas suočava sa paradoksom cionističkog antisemitizma”.

[adsenseyu1]

– Setite se Andersa Brejvika, norveškog masovnog ubice antiimigrantskog stava: on je bio antisemita, ali i pro-izraelski nastrojen, pošto je država Izrael prva linija odbrane protiv širenja muslimana – on čak želi da ponovo izgradi Hram Jerusalima. Njegov stav je da su Jevreji OK sve dok ih nema previše – piše Žižek

On je rekao da je Brejvik shvatio taj “ultimativni paradoks” cionističkog antisemite i da se danas tragovi takvog stava mogu naći kod američkih alternativnih desničara i kod samog Orbana.

VELIKO BOGATSTVO: Na ovom mestu u Srbiji nalazi se 70 tona ZLATA!

– Ubrzo nakon što je u govoru napao Sorosa, Orbana je posetio Netanijahu, a ubrzo su našli zajednički jezik: napad na Sorosa je u redu ako podržite Izrael. Netanijahuov pakt s cionističkim antisemitima jedan je od najnižih i najtužnijih trenutaka njegove karijere – kaže Žižek.

GREŠKOM JOJ BANKA UPLATILA 25 MILIONA DOLARA NA RAČUN: Rešila je sve probleme, a onda je krenula agonija!

Kako je rekao važno je primetiti da je prvo inostrano putovanje američkog predsednika Donlada Trampa bilo  u Tursku, Saudijsku Arabiju i Izraeli ako se ako to “kombinuje sa trijumfalnim prijemom egiptaskog predsednika El Sisija u Beloj kući” , mogu se videti kako nastaje nova “osovina zla” na Bliskom istoku sa potpunom podrškom SAD: Turska, Saudijska Arabija, Izrael i Egipat.

– Najnoviji brutalni pritisak na Katar bio je prvi veliki čin ove osovine, verovatno kazna za ulogu Al Džazire u arapskom proleću – rekao je on.

[adsenseyu5]

Međutim ukazao je i na formiranje još jedne osovine zla to u našoj blizini.

– I na sličan način, grupa zemalja koje je Orban nabrojao i koje se odupiru prihvatanju izbeglica formira još jednu novu “osovinu zla”: Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Češku Republika, Poljska, baltičke zemlje – a sada se tu mora dodati čak i Austrija. Najuznemiravajući aspekt ovde je nevoljnost Evrope da iskaže jasan stav u vezi sa ovom osovinom: bilo da omogući svojim zemljama članicama da usvoje vlastitu politiku u pogledu izbeglica ili da usvoje efikasne mere protiv onih koji krše zajednička pravila. Orban, koji je pre par godina tretiran kao odbačen, sada je ne samo tolerisan, već sve više postaje uzor. Ovo je veoma opasan znak za Evropu – kaže Žižek.

https://www.dnevne.rs/nesto-drugacije/pilot-oborenog-aviona-f-117-danas-zivi-u-bedi-evo-sta-je-rekao-nasem-pukovniku-koji-ga-je-oborio-foto-video

Kako je rekao, prostor za ove “zastrašivače” poput Orbana otvorili su ekonomski i politički kompromisi evropskih centara moći.

– Populisti popunjavaju prazninu koju je otvorila evropska neoliberalna tehnokratija, tako da samo nova levičarska vizija može spasiti Evropu od spoljnih i posebno unutrašnjih neprijatelja – rekao je on.

UVERIO SE DA CRNA MAGIJA POSTOJI: Grobar uleteo na svadbu i preklinjao domaćina da baci tortu, Milanu je odmah sve bilo jasno!

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:I.Z.K.,Blic.rs)

[adsenseyu2]