VELIKA MISTERIJA U KRALJEVU: Biljana je pre dve godine ostavila stvari na trafici i nikad se nije vratila

Kraljevo

Foto: Printscreen/privatna arhiva

Dve godine porodica Đorić živi u očaju, toliko je prošlo od kada je Biljana Đorić (21) poslednji put viđena na ulicama Kraljeva pre nego što je isparila.

Gde je tog 2. decembra 2015. godine pošla Biljana i da li je otišla samovoljno, i dalje je misterija. Ne postoji nijedan trag koji bi ukazao na to da li je živa ili mrtva. Roditelji veruju da se skriva u nekom manastiru, a za policiju je ovaj slučaj posle dve godine i dalje otvoren, ali tragova nema.

Roditelji Goran i Vesna Đorić veruju da je njihovo najstarije dete Biljana, od četvoro koliko ih imaju, živa. Kažu za “Blic” da ih je u to najviše uverila policija jer bi se u protivnom telo do sada negde pojavilo. Veruju da je u nekom manastiru i da se krije.

[adsenseyu5]

– Obišli smo skoro sve manastire u Ovčarsko-kablarskoj klisuri i sreli se i sa nekadašnjim vladikom Artemijem. Ništa nismo saznali. Bili smo i po manastirima Žičke eparhije, na Kosovu. U nekoliko manastira smo dobili identičan odgovor. Monahinje su nam rekle da ako je želja iskušenice da se ne zna, one to neće prekršiti. Meni je to bilo nenormalno. Onda sam rekla suprugu Goranu da moramo da odemo u Beograd u Patrijaršiju – priča očajna majka, ne krijući suze koje na pomen deteta bolno teku.

Đorići u Patrijaršiji nisu ništa saznali. Kažu da su im se ko zna koliko puta pismeno obraćali, ali nikada nije stigao nijedan odgovor. Majka Vesna, skrhana od bola i tuge za Billjanom, sve više je bolesna, ali kaže, neće odustati da je traži dok god je živa.

IVICA DAČIĆ ODBRUSIO KOLINDI: Kakve Srbi imaju veze sa sukobima Hrvata i Bošnjaka, suočite se sa vašom prošlošću (INFO)

– Proslavili smo 19. novembra njen 21. rođendan. Svi smo bili na okupu, Goran, ćerke Mirjana i Gordana i najmlađi šestogodišnji sin Bogdan, koji mi je prišao, zagrlio me i pitao kada ćemo otići da posetimo Bilju. “Vodi me kod sestre”, kaže. Oči su mi se napunile suzama, zastao mi je dah, ali sam mu odgovorila da ćemo je videti. Bogdan mi daje snagu da verujem da je živa. Neka je i u manastiru i u inostranstvu, bilo gde. Ne moram možda nikada više da je vidim, ali bih volela da dobijem neki znak da je živa – ispričala nam je kroz gorak plač majka Vesna.

Kraljevčani ne pamte ovako misteriozan nestanak, a policija, za koju slučaj nije niti će biti zatvoren, nije pronašla nijedan trag koji bi ukazao na to šta se dogodilo Biljani ili gde je otišla. Policija je nekoliko osoba podvrgla poligrafskom ispitivanju, ali niko od njih nije bio sumnjiv, a ceo slučaj pretvorio se u zagonetku.

[adsenseyu1]

Biljanin portret nalazi se i na sajtu nestalisrbija.rs koji je pokrenula Fondacija “Tijana Jurić” kao bazu nestalih osoba.

Stvari ostavila na kiosku

Biljana Đorić, studentkinja Ekonomskog fakulteta, 2. decembra 2015. u ranim večernjim satima u Kraljevo je stigla vozom iz Kosovske Mitrovice. Sa železničke stanice prvo je otišla do Dositejeve ulice.

OLIVERA KOVAČEVIĆ IZAZVALA BURU NA RTS: Emisiju pretvorila u suđenje Srbiji za agresiju na Hrvatsku i BiH!

Odatle taksijem do nekadašnje kafane “Zadužbina”, gde je na šalteru kioska menjačnice ostavila pasoš i mobilni telefon, uz reči: “Doći će neko ovo da uzme”, što je kamera sa nadzora snimila. Potom se vratila u taksi i odvezla se do raskrsnice ulica Karađorđeve i Olge Milutinović. Nakon toga joj se izgubio svaki trag.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Nenad Božović,Blic.rs)

[adsenseyu2]