Vasa je veličina, kroz šta je sve prošao! Selektoru Đorđeviću zadrhtao glas dok je pričao o Miciću (FOTO)

vasa

Foto: Tanjug

Selektor poručio da je plejmejker Orlova pokazao neverovatnu hrabrost

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je novinarima u Donguanu da je razgovarao sa Vasilijem Micićem, koji je doneo odluku da igra četvrtfinalni duel protiv Argentine, iako je u toku dana saznao da mu je preminula majka.

Ovo je bio još jedan pokazatelj veličine i hrabrosti Vasilija Micića i Srbija to nikada ne sme da mu zaboravi. Sam Micić je za saznanjem da mu je majka teško bolesna došao u Kinu, ali nije želeo da o tome bilo ko išta zna, niti da mu to bude neki alibi u slučaju lošijih partija.

A moglo je da se primeti da u nekoliko navrata nema potpuni fokus na teren, a sada je jasno i zbog čega je to bilo tako. Sada je uprkos najtežešoj situaciju u svom životu, doneo je najtežu odluku – ostaje u Kini da se bori za Srbiju!

UBIJENA IVONA JOVANOVIĆ! Našli je mrtvu u kući sa prostrelnom ranom od vatrenog oružja! (FOTO)

Selektor Aleksandar Đorđević emotivnim rečima pričao je o Miciću.

– Moje saučešće i ovako javno Vasi Miciću i njegovoj porodici, mi smo već pričali. Nije mu lako. Nije mu lako bilo sve ovo vreme, od početka priprema, sada prvi put o tome pričamo. On je momak koji je prolazio kroz jedan težak period i svaka mu čast za način na koji je odigrao pripreme i odlučio da sutra bude s nama i da odigra meč.

trener

Foto: AP/Tanjug

– Nije lako nikome, njemu je sigurno najteže, svi su uz njega, svi pokušavamo, a pogotovo njegovi saigrači, da mu daju podršku… Jednostavno stvar koja se desila… ne znam šta drugo da kažem, nije lako, njemu je jako teško – ostao je bez reči i sam selektor, koji je na kraju emotivno poručio da je Micić ovim postupkom pokazao neverovatnu hrabrost i veličinu.

– Ali Vasa je pokazao jednu veličinu i hrabrost i svaka mu čast. Izuzetno mu je teško, ali ostaje uz nas – poručio je Đorđević.

     

(Dnevne.rs /Izvor: Izveštač Telegrafa iz Donguana, Dragutin Stojmenović)