Vanredno stanje u Srbiji ukida se sledeće nedelje?!

koronavirus

Foto: AP/Tanjug

Predsednik Vučić je rekao da će zajedno sa premijerkom Anom Brnabić sutra izaći pred stručnjake sa predlogom da zabrana kretanja bude od četvrtka u 18 sati do subote u 5 ujutru.

Aleksandar Vučić otkrio je da bi vanredno stanje moglo biti ukinutom krajem sledeće nedelje, a sve u zavisnosti od toga kako se bude odvijala situacija sa korona virusom.

– Ali tu ćemo da reagujemo i sa brzim testovima. Onaj ko dođe u hotel moći ćemo da mu kažemo pozitivan si idi do bolnice. Nama nije stalo do vanrednog stanja. Jedva čekamo da ga ukinemo. Mi želimo da odemo iz vanrednog stanja. Moramo da sačekamo da imamo sedam dana ovakvih. Posle toga nema policijskog časa ni ničega – kazao je Vučić.

ČUDO PRIRODE U RODNOM MESTU KARAĐORĐA: Kruška stara 110 godina nikada nije prskana, a svake godine rađa (FOTO)

“Želimo da dobijemo još dan i po koji su nam veoma važni. Kada to imamo onda smo u potpunosti tu da zaraza izgubi svoju snagu. To je nekih 30 i nešto sati. U petak penzioneri će imati dva puta po sat vremena da budu sami na ulici, ceo 1. maj, a onda od subote jutro ide sve normalno do 18 sati, onda penzioneri mogu ponovo napolje, pa u nedelju sve normalno do 18, pa onda opet penzioneri”, rekao je predsednik Vučić.

Okupljanja od više od pet ljudi će, kaže, biti prestupi.

 

(Dnevne.rs/Srbija Danas)