VANREDNA SITUACIJA U ZAJEČARU: Gradonačelnik Boško Ničić izjavio da nailazi POPLAVNI TALAS visine 2 metra (INFO)

Ničić

Foto: Printscreen/Kurir

ZAJEČAR –  Štab za vanredne situacije grada Zaječara ukinuo je Odluka o proglašenju vanredne situacije od 27. februara zbog snega, ali je zbog hidrološke situacije, odnosno naglog topljenja snega, proglašena vanredna situacija zbog mogućeg izlivanja Belog Timoka, Crnog Timoka i Timoka.

Vanredna situacija zbog očekivanih poplava proglašena je u Vratarnici, Grljanu, MZ “Timok”, desnoj obali Belog Timoka i Izvorskom putu, Vražogrncu, Trnavcu, Gamzigradskoj banji i Zvezdanu.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić izjavio je da prava opasnost tek stiže Timokom iz pravca Knjaževca, odakle nailazi poplavni talas visine oko dva metra.

“Mulj je već prekrio Popovu plažu, a udarni talas se očekuje oko 18 časova”, rekao je Ničić.

Iz Srbijavode stigle su najave da je Beli Timok u ozbiljnom nadolasku, a naglo otopljenje će uzrokovati nagli porast vodostaja i druga dva Timoka.

SRAMOTNO: EHF “seli” kvalifikacioni turnir iz Srbije zbog uslova koje diktira tzv. Kosovo!

Danas će se u dvorištu Vatrogasne službe mašinom za punjenje džakova početi priprema oko 6.000 džakova sa peskom kako bi se pripremili za zaštitu života ljudi i imovine, rekao je Boško Ničić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru.

MUFTIJA BEOGRADSKI I VOJNI JUSUFSPAHIĆ: Kosovo je kolevka Srbije!

Direktor Vodovoda Marko Paunović rekao je da je nivo Grliškog jezera, od koga se Zaječar snabdeva vodom, spušten za 2 metra, kako bi bili spremni za prihvat 2 miliona kubika vode od otapanja snega u naredna 3-4 dana.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor:S.A.B./Večernje novosti)