VAJDA OSTAJE U NOVAKOVOM TIMU: Da li će Novakov idol biti TREĆI ČLAN

Foto: Rojters

Foto: Rojters

Novak Đoković je na raskrsnici, a kojim će putem krenuti umnogome će zavisiti od novog trenera koji će zameniti Borisa Bekera. Licitacija odmah može da počne, strani mediji i kladionice već uveliko spekulišu njegovim imenom, a mnogi se pitaju i da li će Bekerovim stopama i Marijan Vajda?

Odgovor je – definitivno “ne”. Već sada je izvesno da će Slovak ostati u stručnom štabu, možda i kao prvi trener, kao neko ko poznaje Novaka u dušu i ko je sebe ugradio u svaki uspeh našeg tenisera u poslednjih 10 godina.

[adsenseyu4]

– Novak i Boris su se umorili jedan od drugoga. Zajedno su puno napravili, ali sada je pravo rešenje da Nole dalje nastavi samo sa jednim trenerom. A Vajda je jedino pravo rešenje. Ne vidim ko bi mogao više da mu pomogne. S njim već 10 godina putuje, druži se, trenira ga, zna mu sve vrline i mane. Šta voli, šta ne. Njih dvojica su neprikosnoven tandem, tim koji pobeđuje – kaže za “Blic” Nikola Pilić.

Ipak, svetske kladionice su ubeđene da će Beker dobiti zamenu. Pre mesec dana za favorite su slovili Španac Aleho Mancisidor, pa Džimi Konors, Ameli Morezmo, Bred Gilbert i Stefan Edberg, no sada su u prvi kandidati Džon Mekinro, Andre Agasi, Australijanac Patrik Rafter, mada mnogi na tom mestu vide i Pita Samprasa. Legendarnom Amerikancu možda je i najveći adut to što je bio Noletov idol u detinjstvu.

– Bilo je još ranije priče da započnem saradnju sa Samprasom, negde u 2013, ali smo se ipak odlučili za Bekera – rekao je nedavno Novak.

A iz Samprasovih reči možemo zaključiti da ova priča i nije nemoguća.

– Novak u poslednje dve ili tri godine igra najbolji tenis u istoriji ove igre. Stiže do svih finala, mentalno je bik, a brojke koje beleži su zapanjujuće. Neverovatan je – pričao je Sampras.

Da bi Sampras bio pravo rešenje, slaže se i naš stručnjak Radmilo Armenulić.

[adsenseyu1]

– Vajda je više učinio za Novaka nego Boris, ali kada bi Sampras došao u tim našeg šampiona, to bi bilo spektakularno. Pit je teniska gromada koja bi mnogo značila Đokoviću i da se samo pojavi u loži – rekao je Armenulić za “Blic”.

Slede burni dani… Dani odluke.

(Dnevne.rs /Izvor: Vladimir Bojčević,Blic.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]