(UŽIVO) PREMIJER VUČIĆ U POSETI KOSOVU: Sačuvaćemo i Trepču i vaša radna mesta (FOTO)

premijer

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas građanima i rudarima Trepče u pogonu flotacija u Leposaviću da će se Srbija svim političkim sredstvima boriti da sačuva rudarski kombinat Trepča i njihova radna mesta.

“Trepča je kičma opstanka srpskog naroda na severu Kosova”, rekao je Vučić, tokom posete pogonu flotacije u Trepči, propraćen ovacijama i uzvicima “Trepča je Srbija”.

[adsenseyu5]

Premijera je u Leposaviću, prema procenama njegovog obezbedjenja, dočekalo oko 4.000 građana i rudara sa srpskim zastavama.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vučić je rekao da su Srbi na Kosovu deo iste države Srbije i da nema nikakve razlike u odnosu prema njima. “Učinićemo sve da vaš život ovde bude što bolji”, kazao je Vučić i dodao da je u interesu Srbije da se očuvaju radna mesta u Trepči i da će Srbija na tome insistirati i na pregovorima u Briselu.

[adsenseyu1]

Premijer je naveo da neki pokušavaju da zakonom Trepču pretvore u javnu svojinu takozvane Republike Kosovo, ali da će se Srbija svim političkim sredstvima boriti protiv toga.

Foto: Tanjug/Tanja ValičFoto: Tanjug/Tanja Valič

“Zna se ko je ovo gradio i ko ovde radi”, rekao je Vučić i dodao da “narod na Kosovu nikad neće biti ostavljen ni zaboravljen”.

On je najavio da će, kao što je i u Srbiji započeo obilazak škola i bolnica, to isto učiniti i na Kosovu, jer kako je objasnio, cilj je da deca na Kosovu imaju iste uslove kao i ona u ostatku Srbije.

(Beta,Foto: Tanjug Tanja Valič)