“UZEĆEMO I JUG SRBIJE AKO NAŠI ZEMLJACI BUDU HTELI DA ŽIVE NA KOSOVU” Veselji uputio opasne pretnje!

Kosovo

Foto:EPA

Predsednik Skupštine tzv. Kosova Kadri Veselji dao je intervju albanskim medijima u kojem ponovo izneo uznemirujuće teze o teritorijalnom proširenju i odnosima sa Srbijom.

– Mi ne želimo da uzimamo ničiju teritoriju, niti da dajemo svoju. Ali, svakako smo zaineresovani za život naših zemljaka u Srbiji i spremni smo da preuzmemo Preševo, Medveđu i Bujanovac ako ih Srbi budu maltretirali ili ukoliko budu želeli da žive na Kosovu, a ne u Srbiji. Pritom nemamo nameru da bilo koga povredimo ovim stavovima. Kosovo, ova teritorija koju imamo, ima da se brani zajedno sa našim partnerima i sa sedištem u Ujedinjenim nacijama – rekao je Veselji.

On je ubeđen da će Srbija priznati Kosovo kao nezavisnu državu i da je to “neizbežno”.

– Neizbežno je da Srbija prizna Kosovo! Mnogi se pitaju šta to Srbija dobija ako mi ne damo ništa. to je pogrešan stav. Naše je da gledamo šta dobija Kosovo, šta moj narod dobija, zato smo i pristali na dijalog sa Srbijom – objasnio je Veselji.

“ŠTA ZLO NAPRAVI DOBROM DEČKU” Porodica vozača “autobusa smrti” još u NEVERICI: Nismo imali srca da mu kažemo da IMA MRTVIH (INFO)

On je rekao i da predsednik lažne države i njegov partijski saborac Hašim Tači treba da predvodi pregovore jer je “predsednik najviša instanca u državi” i da podržava premijera lažne države Ramuša Haradinaja kad su u pitanju takse, koje po njemu moraju da ostanu na snazi.

(Dnevne.rs/Srbijas Danas.com/izvor: Alo)