UŽAS U SUBOTICI: Policajac pretukao i mučio dečaka (11), pa ga VUKAO ULICOM ceo kilometar (INFO)

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Subotički policajac S. B. osumnjičen je da je pretukao dečaka M. P. (11) i vukao ga držeći ga za kapuljaču oko kilometar ulicom.

– Moje dete na svakih tri do pet minuta oseća strahovit bol u ušima, u desnom uvu stalno čuje zujanje, a zbog straha noću mokri u krevet i ne može da spava – opisuje otac deteta Nebojša Penčić posledice udaraca koje je njegovom sinu naneo policajac.

[adsenseyu4]

M. P. (11) se sa drugarima u subotu igrao na njivi u blizini Kerskog groblja u Subotici, a kada su krenuli kući napao ih je pas, zbog čega su, da bi se odbranili, uzeli granje koje se nalazilo ispred obližnjih kuća.

– Deca kažu da je jedna žena povikala da kradu granje i u tom trenutku je iz kuće istrčao policajac u uniformi i počeo da se dere i psuje. Pobegli su, a moj sin se sakrio, ali je pomislio da ne treba da beži jer nije ništa loše uradio. Policajac ga je uhvatio, drao se na njega i dva puta ga je dlanovima udario po ušima. Psovao mu je majku i pitao ga gde mu drugari žive, ali on nije hteo da kaže. Još dva puta ga je udario raširenim dlanovima po ušima, a onda ga je podigao i udario mu glavu o drvenu banderu. Držeći ga za kragnu i kapuljaču, vukao ga je po ulici oko kilometar i po do naše kapije. To je videla i supruga jer su druga deca dotrčala i izvukla je iz kuće na ulicu – priča Penčić.

Policajac je pred kućom vikao i na Penčićevog oca.

– Uši su mu bile jako crvene i obraz mu je buktao. Izašao sam napolje i pitao policajca sa kojim pravom mi bije dete. Vikao je kakvo mi je to dete i rekao je da su deca dirala granje i da mu neko baca petarde, ali ne tog dana već se to desilo ranije, što nema nikakve veze sa sinom. Opsovao mi je majku, a pošto mi je majka nedavno izgorela u požaru, to je bila kap koja je prelila čašu i rukom sam ga odgurnuo i rekao mu: “Konju jedan, ti si u uniformi i da li si svestan šta si uradio, tučeš moje maloletno dete”. Na sreću, supruga i otac su me zaustavili, a on je počeo da beži. Pošto imamo kamere na kući, sve je zabeleženo na snimku – prepričava vidno potresen Penčić.

Dečak je do sada tri puta pregledan. Prvo su konstatovane teške telesne povrede, zatim lake, a od juče prima injekcije.

U Policijskoj upravi za “Blic” kažu da im je događaj prijavljen u subotu i da je u trenutku incidenta policijski službenik bio van službe.

[adsenseyu1]

– Protiv policijskog službenika podneta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje. On će biti suspendovan do okončanja disciplinskog postupka. Ukoliko se utvrdi njegova odgovornost, biće preduzete odgovarajuće mere – kažu u PU.

Može da izgubi sluh

Otac dečaka kaže da je policajac sve priznao.

– Planiram da angažujem advokata i podnesem i privatnu tužbu zbog nanošenja povreda mom detetu, za pretrpljeni strah i uznemiravanje i pretnje koje je uputio meni i deci. Oštećenja koja su konstatovana, rekli su mi stručnjaci, za nekoliko meseci mogu dovesti i do gubitka sluha. Objasnili su mi da je to jak udarac koji stvara vakuum i da su bolovi nepodnošljivi, naročito za dete – uznemiren je otac.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor: Biljana Vučković,Blic.rs)

[adsenseyu2]