UZ SRBIJU U TEŠKIM TRENUCIMA: Jedan od najmoćnijih KINEZA UPUTIO PORUKU NAŠIM GRAĐANIMA

Kina

General Jousja, Foto: Ministarstvo odbrane

General Jousja uzvratio je reči podrške na pismo koje je ministar Aleksandar Vulin uputio njemu u znak podrške kineskom narodu u najtežim danima borbe protiv koronavirusa.

„Prijatelji se poznaju u nevolji. Od izbijanja epidemije, Srbija istrajno stoji uz Кinu, predsednik Vučić je izrazio solidarnost i podršku Кini. Ovo u potpunosti oslikava čelično prijateljstvo i tradicionalnu uzajamnu podršku između Кine i Srbije i mi ćemo to uvek pamtiti“, ističe u pismu podrške koje je ministru Vulinu uputio potpredsednik Centralne vojne komisije Narodne Republike Кine general Džang Jousja.

„Pismo Vaše Ekselencije, ispunjeno brigom i solidarnošću, nas je duboko dirnulo“ napisao je general Jousja.

On je u pismu naveo da je predsednik Si Đinping od izbijanja epidemije, osećajući odgovornost prema kineskom narodu i međunarodnoj zajednici, naredio Кomunističkoj partiji, vojsci i celoj zemlji da reaguju brzo i preduzmu sveobuhvatne, stroge i temeljne mere za prevenciju i kontrolu epidemije i da se postepeno vide rezultati.

DR NESTOROVIĆ: Ako izdržimo udar ove i sledeće nedelje, NAJGORE JE ZA NAMA!

„Кineski narod ima sposobnost, samopouzdanje i sigurnost da pobedi u ovoj bici sa epidemijom“, ocenjuje u pismu general Jousja.

Prema njegovim rečima, epidemija nas je još jednom podsetila da je čovečanstvo, suočeno sa nemilosrdnim besom virusa, zajednica koju formira sudbina i da samo putem bliske saradnje i uzajamne podrške možemo odgovoriti ovom izazovu i ostvariti zajednički razvoj.

U IZOLACIJI TREBA DA PROVEDETE GODINU DANA: Stiglo upozorenje vrhunskih stručnjaka

„Кineska strana pridaje veliki značaj razvoju vojnih odnosa između Кine i Srbije. U prošloj godini smo ostvarili uzajamne posete i postigli sporazume u mnogim oblastima. U novoj godini želim da, rame uz rame sa Vašom Ekselencijom, unapredimo razmenu, produbimo saradnju i postignemo još bolje rezultate u vojnoj saradnji, kako bismo doprineli unapređenju odnosa dve zemlje i održavanju mira u regionu i svetu“, ističe u pismu ministru Vulinu potpredsednik Centralne vojne komisije NR Кine general Džang Jousja.

       

(Dnevne.rs/Espreso.rs)