“UVEK NEVINI PLATE CENU” Američki general Ben Hodžis položio venac na SPOMENIK DECI UBIJENOJ U NATO AGRESIJI

general

Foto: Printscreen Yt

Bivši komandat američkih snaga u Evropi general Ben Hodžis položio je venac na spomen-obeležje Milici Rakić i svoj deci stradaloj u NATO bomdardovanju 1999. godine, koji se nalazi u beogradskom parku Tašmajdan.

Posle polaganja venaca Hodžis je rekao da je želeo da oda počast nevinim žrtvama koje su stradale “u tragediji”.

Venac na spomenik u Tašmajdanskom parku položila je i direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milic. Hodžis inače boravi u dvodnevnoj poseti Beogradu u okviru konferencije “Beogradska NATO nedelja”, u organizaciji CEAS. Penzionisani general danas i sutra učestvuje na konferenciji “Srbija i NATO – pogled u budućnost”.

PREMIJER ALBANIJE POKAZAO ALBANSKOG ORLA, A ONDA JE KSENIJA VUČIĆ PODIGLA TRI PRSTA! Rama bukvalno zanemeo (FOTO)

Izjavu Bena Hodžisa prenosimo u celost:
– Ja sam penzionisani general-pukovnik Ben Hodžis. Bio sam komandant američkih snaga u Evropi, a sada radim u tink-tank organizaciji koja se zove Centar za analizu evropske politike, čije je sedište u Vašingtonu. Došao sam u Beograd i imaću priliku da danas i sutra učestvujem na panelu na kojem će srpski i ostali lideri razgovarati o budućoj bezbednosti i sigurnosti u ovom veoma veoma važnom regionu Evrope. Međutim, svrha ovog dolaska je da sa mojom prijateljicom Jelenom Milić odam počast na ovom spomeniku, koji je tako mali i jednostavan spomenik. Pošto sam otac, moje srce je uz sve roditelje koji su izgubili decu pod bilo kojim okolnostima.

VELIKI POMAK U MEDICINI: Trava koja ubija rak za 48 sati, onkolozi u neverici

-Tako da je ovaj spomenik podsetnik na tragediju u kojoj su stradali nevini, bez obzira kojoj naciji, etničkoj zajednici, veri pripadali. Stradala su deca koja predstavljaju našu budućnost. To je tragično. Želeo sam danas da odam počast tome. I na kraju, ovo je snažan podsetnik na to zašto moramo ovo da uradimo kako treba, zašto moramo da nastavimo da naporno radimo zajedno kako bi sprečili konflikte u budućnosti. Uvek nevini plate cenu.

   

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)