URUČENA OPTUŽNICA: Jemstvo za puštanje na slobodu Beograđanke Sare Vidak je odbijeno (INFO)

vidak

Foto: Fejsbuk

Beograđanka koju crnogorsko tužilaštvo tereti da je napala sudiju u Kotoru sledećeg petka pred sudom

Suđenje pred Osnovnim sudom u Kotoru je zakazano za 31. avgust ove godine.

Za jemstvo su bili ponuđeni 10.000 evra, pasoši Srbije i Kanade čiji je Sara takođe državljanin, kao i njena lična karta, izdata u Beogradu.

Kako saznajemo, u optužnici je naveden opis događaja iz kojeg se vidi da nisu uzeti u obzir argumenti odbrane.

„…U trenutku kada je sudija pokušala da zatvori vrata i vrati se u svoju kancelariju, okrivljena je stavila desnu nogu u štok vrata kancelarije kako bi je sprečila da ih zatvori, unela se u lice oštećenoj i povišenim tonom je pitala: ’Koje je tvoje prezime? Čuće se za ovo?’.

Desnom rukom joj je zadala udarac po šaci desne ruke, desnom šakom stegla ručni zglob iste ruke na kojem je bila brojanica, a potom zavrnula ruku koju je oštećena uspela da istrgne. Tada je prisutno službeno lice UB OB Kotor Zdravko Šubarić uhvatio okrivljenu za ramena i povukao je nazad…”, piše u delu optužnice u koji smo imali uvid.

Advokatima odbrane je uručena optužnica koju oni ne žele da komentarišu.

UŽAS U DOMU ZA STARE: Vezuju ih i ostavljaju da leže uneređeni!

„Naše je da pružimo najbolju moguću odbranu branjenici i na taj način pokušamo da dokažemo njenu nevinost”, rekao je za naš list advokat Srđan Lješković.

Incident posle kojeg je Sara Vidak uhapšena, podsećamo, dogodio se sredinom avgusta kada je sa svojim dečkom Stevanom Prpom došla u kotorski Sud za prekršaje kako bi platila kaznu zbog oštećenja automobila.

Prpa je nekoliko dana pre toga na parkingu imao incident, a kako sa drugim vozačem nije uspeo da se dogovori oko visine naknade, policija mu je uručila poziv suda za prekršaje i izrečena mu je kazna od 90 evra.

Po njihovom dolasku u sud desio se incident u kojem postupajući sudija za prekršaje Jelena Stanišić tvrdi da je napadnuta, dok postoje informacije s druge strane da je ona zapravo uhvatila Saru Vidak za ruku i počela da je vređa.

Devojka ju je, prema istim saznanjima, upitala kako može to da čini i zašto ponižava nju i njenog dečka, na šta je Stanišićeva pozvala sudsku stražu koja je uhapsila devojku.

Po nalogu Osnovnog tužilaštva u Kotoru, određen joj je pritvor i ona je sprovedena u zatvor u Spužu. Zbog stresa koji je preživela, ali i ranije bolesti, devojci je pozlilo tokom saslušanja.

Sari Vidak se na teret stavlja krivično delo napada na službeno lice za koje je prema crnogorskom zakonu zaprećena kazna od šest meseci do pet godina.

(Dnevne.rs /Izvor: politika.rs)