UPOZORENJE BEOGRAĐANIMA: Noćas STIŽE SNEG, pripremite se na vreme! (INFO)

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Republički hidrometeorološki zavod najavio je početak padavina za večeras, a kiša koja će početi da pada u toku noći preći će u snežne padavine, što će usloviti pojačan rad Zimske službe.

Mole se građani da, kao i prethodnih godina, sarađuju sa komunalnim preduzećima i uklone vozila sa šina, autobuskih stajališta i trasa kojima će prolaziti vozila Zimske službe kako bi čistile sneg. 

[adsenseyu5]

Zbog situacije koju mogu prouzrokovati snežne padavine, Služba za komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima – “Beokom servis” apeluje na vozače da prilagode brzinu uslovima na putu, a u skladu sa postavljenom signalizacijom i vremenskim uslovima. 

Za sve korisne informacije građani se mogu obratiti “Beokomu” svakog radnog dana od 7 do 22 čas, a operateri su dostupni na besplatan broj telefona 0800-11-00-11 iz fiksne telefonije “Telekoma” ili na broj 011/3090-007 za mobilne telefone ili druge telefonske operatere.

U Srbiji sutra oblačno i hladno, ali će jutro biti toplije u odnosu na prethodno. U većini predela očekuju se susnežica i slab sneg, jedino će na severu biti suvo. Duvaće slab do umren severozapadni vetar. Minimalna temperatura od -3 do 2°C, maksimalna dnevna od 0 do 4°C.

[adsenseyu4]

U petak i u subotu biće hladno, tmurno, u većini predela i maglovito, tokom jutra i sa mrazom, a u pojedinim predelima očekuje se i ledeni dan, jer maksimalna temperatura ne bi prešla 0°C. Maksimalna temperatura kretaće se uglavnom od -1 do 3°C.

U nedelju nakon hladnog jutra sa mrazom, tokom dana pretežno sunčano i toplije, jedino se na severu očekuje i dalje tmurno, hladno i maglovito. Maksimalna temperatura biće od 2 do 8°C, u predelima sa maglom hladnije.

U ponedeljak naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom, prvo u južnim, potom i u ostalim predelima Srbije. Jedino će na severu ostati suvo, a biće i dalje tmurno i maglovito.

(Dnevne.rs /Izvor: Beoinfo)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]