UPOZORENJE AMERIČKE AGENCIJE AP: Hapšenje Đurića će raspaliti tenzije između dva neprijatelja

Đurić

Foto: Tanjug/AP

Američka agencija AP izvestila je o hapšenju direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici, uz ocenu da će taj potez verovatno “raspaliti tenzije između dva neprijatelja, koji su vodili brutalni rat 1999.

Agencija navodi da animozitet Beograda i Prištine od nedavno raste, zbog povećanog pritiska EU da “dva neprijatelja” postignu kompromis o velikom broju otvorenih pitanja.

Agencija prenosi, pozivajući se na novinsku agenciju Tanjug, da je kosovska policija prethodno zabranila ulazak na Kosovo ministru odbrane Srbije, glavnom pregovaraču Beograda u Briselskom dijalogu, generalnom sekretaru u kabinetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministru kulture.

Navodi da je ministar kulture Vladan Vukosavljević ocenio za Tanjug da je potez kosovskih vlasti “besmislen i pogrešan”. Vukosavljević je, dodaje AP, objasnio za Tanjug da je krenuo na Kosovo kako bi posetio srpske pravoslavne manastire, koji se tamo nalaze.

MOLIM VAS, ZADRŽITE ŽIVOTINJU: Sergej Trifunović objavio status NA ALBANSKOM povodom HAPŠENJA Marka Đurića?!

AP je naveo, pozivajući se na javni servis Srbije, da je kosovska policija uhapsila “srpskog zvaničnika”, koji nije dobio dozvolu za ulazak na Kosovo.
Dodaje da je policija koristila suzavac i šok bombe protiv Srba koji su se u Kosovskoj Mitrovici okupili na tribini o unutrašnjem dijalogu o KiM.

AP napominje da se na objavljenom video snimku hapšenja Đurića vide kosovski policajci u crnim uniformama s mitraljezima i u pancirima kako izvode “muškarca s lisicama na rukama” iz zgrade i vode ga ka oklopnom vozilu.

LAZANSKI U VEZI UPADA ROSU NA SEVER KOSOVA, TVRDI: Ne može više ovako! (INFO)

Prikazana je, dodaje, i sala za konferencije u zgradi u severnoj Mitrovici s prevrnutim stolovima i stolicama. Prenosi agencija i izjavu srpskog poslanika Milovana Drecuna koji je rekao da je “iznenađujuća brutalna policijska akcija”.

Sramotna izjava Bedžeta Pacolija povodom hapšenja Marka Đurića (INFO)

– Možda žele da isprovociraju reakciju Srbije – navodi AP da je rekao Drecun.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)