UPOZORENJE, ako pronađete NOVAC na šoferšajbni – NI SLUČAJNO GA NE UZIMAJTE: Odmah palite auto i odlazite!

novac

Foto: DNEVNE.RS

Kod lopova i prevaranata beskonačna je lista pronalazaka i metoda koje im pomažu da se približe i domognu naše imovine. Ako napravite samo jedan pogrešan potez, možete izgubiti ne samo, naprimer, automobil, nego čak, i život. I to, za samo nekoliko sekundi.

Danas je automobilske alarme sve teže isključiti, oni su opremljeni sistemima koji pružaju odličan nivo sigurnosti i pouzdanosti. Ali lopovi, takođe, ne sede skrštenih ruku. Oni pronalaze nove načine da ostavre ono što su naumili.

Zamislite da ste parkirali auto blizub prodavnice, otišli u kupovinu, vratili se punih ruku, sve utovarili u gepek, seli, upalili auto i primetili da ispod brisača na vetrobranskom staklu stoji zakačena novčanica, i to poprilično vredna.

Šta u tom trenutku pomislite? O, kakva sreća! Kakva radost! Ali, ne… To je samo lukavi  trik da se ukrade vaš auto. Novčanicu stavljaju baš tamo, jer morate da izađete iz auta da biste je uzeli.

Posebno često se takvi slučajevi dešavaju na parkiralištima i u garažama, gde automobili stoje prednjim delom do zida, i novčanicu primetite tek kada ste spremni da krenete.

KRV NIJE VODA: Golman Hrvatske jednim potezom objasnio da li je PRAVOSLAVAC ILI KATOLIK?! (VIDEO)

Vi primećujete novac, izlazite iz već upaljenog auta, lopov uskače za volan, i momentalno odvozi auto ispred vašeg nosa. To se dešava toliko brzo i iznenada da vi ne stižete ništa da razumete.

Sličan slučaj dogodio se i mladoj ženi Kiri Virman. Ona je bila u kupovini, pred Božić. Kada je već bila na putu kući, primetila je novčanicu ispod brisača. Ispočetka je pomislila joj je neko napravio prijatno iznenađenje za praznik. Zaustavila je auto, izašla iz njega i uzela novčanicu od 100$. Tada je shvatila da je falsifikat.

Na njoj je čak bila natpis: „Ha! Nisi valjda pomislila da je prava?“ Na sreću, Kiri je primetila novčanicu kada je već krenula kući, a ne kada je ulazila u auto.

Samo zamislite – sa njom je bio i njen jednogodišnji sin, koji je bio na zadnjem sedištu. A šta da se sve odigralo drugačije? Strašno je i pomisliti.

Budite oprezni i pažljivi, dragi vozači. Uvek imajte na umu: besplatan sir je samo u mišolovci.

(Dnevne.rs /T.P, Izvor: Uspesnazena.com)