UMRO DEJAN NEŠIĆ: Lekari u Beogradu su učinili sve, ali povrede su bile jezive (FOTO)

preminuo
Nadala sam se da će preživeti i dobiti novu kožu. Nažalost, njegovo srce nije izdržalo – rekla je za Telegraf Dejanova supruga Nadica

Dejan Nešić (44) iz Donjeg Katuna kod Varvarina, za koga je cela Srbija tražila donore kože, ipak nije mogao da izdrži i da se izbori sa posledicama udara struje sa dalekovoda. On je umro juče u Beogradu na Klinici za opekotine jer su mu otkazali vitalni organi, a lekari, uprkos velikom trudu, nisu mogli da ga spasu.

[adsenseyu1]

Otac dvoje maloletne dece, sina i ćerke od sedam i 17 godina, zadobio je teške opekotine 31. jula na njivi u Paraćinu, dok je zarađivao za život postavljajući sistem za navodnjavanje.

Kako nam je rekla njegova supruga Nadica, nosio je metalnu cev kada ga je, dok je prolazio ispod dalekovoda, udarila struja i on se bukvalno zapalio. Nije izgoreo samo zahvaljujući prisebnosti čoveka koji je bio sa njim i odmah je prebačen sanitetom na kliniku u Beograd.

Foto: Privatna arhiva

– Bio je najpre na VMA, a zatim u Zvečanskoj. Moj Dejan je bio svestan ali je jedva govorio. Mada su mi lekari rekli da je jako loše stanje jer mu je oštećeno 80 odsto kože, ipak sam se nadala, očekivala…

[adsenseyu1]

Javljali su se dobri ljudi koji su bili spremni da doniraju kožu, ali mom Dejanu, nažalost, srce nije izdržalo teška oštećenja bubrega i drugih unutrašnjih organa – kroz suze nam je ispričala Nadica.

Dejan će danas biti prevezen u rodni Katun, a sahranjen sutra, ostavljajući iza sebe nezaposlenu suprugu i dvoje dece.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor: Z.R.P. Telegraf)