UDARNA VEST U RUSIJI: Vučić će tražiti od Putina jednu KLJUČNU stvar, pogubnu po Albance

predsednik

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je situacija u regionu Balkana ozbiljna, da imamo ozbiljne političke probleme i da zato treba meriti svaki politički potez i reč, a da će sa ruskim predsednikom sutra razgovarati i o tome i o bilatelnim odnosima i mnogobrojnim projektima.

– U trenutku kada imamo ekonomski napredak i kada time možemo da budemo zadovoljni imamo značajne političke probleme u regionu i mnogo toga što nije sigurno kakav bi ishiod bio u slučaju narušuavanja stabilnosti. U tom smislu susret sa Putinom je veoma značajan – rekao je Vučić novinarima u Moskvi.

Razgovaraće, kako kaže, i o bilateralanim odnosima koji su politički dobri, ali mogu biti i bolji, rekao je Vučić.

On je dodao da će sa Putinom razgovarati i o mnogim projektima.

Kako je rekao Srbija je na ruskim televizijama među glavnim temama, ne samo zbog njegove posete, već i zbog svega što se zbiva oko nas, zbog nedavne situacije na Kosovu i provokacija Hašima Tačija.

DOBRO SE PRIPREMITE U naredna 3 dana zabeleće se Slovenija, a onda na Balkan stiže HLADNI TALAS (SATELITSKI SNIMAK)

– Pokušavamo da pronađemo najbolje rešenje za naše građane, kako da sačuvamo živote građana ali i stabilnost i mir – rekao je on.

Vučić je rekao i da će prvo imati razgovor u četiri oka sa Putiniom, a potom i sastanak delagacija.

Aleksandar Vučić

Tanjug/​Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u Moskvi tražiti konkretnu političku podršku za Srbiju i da veruje da će je od predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i dobti, kao što je to bilo i u prethodnom periodu.

– Došao sam da tražim podršku za Srbiju, konkretnu poltičku podršku za Srbiju. Verujem da ćemo je od predsednika Putina dobiti kao što smo je imali u prethodnom periodu – rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li će od Putina tražiti konktretnu podršku kada je reč o dešavanjima na KiM.

Vučić je ukazao da su danas drugačije okolnosti i prilike, “više je tenzija i važno je da o svemu tome razgovaramo, o svim pojedinačnim događajima koji su prethodili našem susretu, ali i o svemu onome što bi moglo da se dogodi ubuduće”.

VELIKA POBEDA SRPSKE DIPLOMATIJE: “Do kraja godine između 5 i 10 zemalja povlači priznanje”

Predsednik Srbije je rekao da on radi konkretno, da poznavajući predsednika Rusije Putina on takođe radi konkretno i naveo da šef ruske države nije čovek koji voli “okolo naokolo priče”.

predsednik

Foto: Tanjug – Dimitrije Goll

Kada god smo razgovarali, kazao je predsednik Vučić, to smo radili veoma konkretno o svakom pitanju i o svakoj temi.

(Dnevne.rs/izvor: Srbija Danas.com)

1 Comment on "UDARNA VEST U RUSIJI: Vučić će tražiti od Putina jednu KLJUČNU stvar, pogubnu po Albance"

  1. Koju? Ili napišite ili ne objavljujte.

Comments are closed.