UDARILI HARAČ PO SIROTINJI: Policajci u Srbiji dobili nalog da pišu što više kazni

saobraćajna

Foto ilustracija: Tanjug/Dragan Sanković

Policijski sindikat Srbije saopštio je da su saobraćajni policajci širom zemlje dobili nalog od načelnika i komandira da pišu što više saobraćajnih prijava.

“Saobraćajcima se daju norme koje moraju da ispune tokom smene i to se dešava u svim policijskim upravama u Srbiji, osim u Beogradu”, navodi se u saopštenju Policijskog sindikata Srbije i dodaje da je najgora situacija u Jagodini, “gde je norma najviša u Srbiji i iznosi 15 kazni po saobraćajcu za smenu”.

Policijski sundikat Srbije navodi da pretpostavlja da je razlog za to prazna opštinska kasa u Jagodini, a saobraćajne kazne su jedan od načina finansiranja opštinskih budžeta, ali i države.

STRAVIČNA NESREĆA U VOJVODINI: Muškarac se zakucao u ogradu i ostao na mestu mrtav (INFO)

“Sedamdeset odsto novca od kazni ide državi, a 30 odsto opštini, s tim što ona polovinu tog novca mora da uplati lokalnoj policiji. Međutim, taj novac se retko uplaćuje na račun policijskih stanica, pa i dalje uglavnom sami kupujemo papir za štampač, tonere i baterijske lampe”, navodi Policijski sindikat Srbije u saopštenju.

AKCIJA ŠIROM SRBIJE: Pripadnici saobraćajne policije juče su najviše zaustavljali žene, evo i zbog čega (FOTO)

Policijski sindikat Srbije pozvao je sve saobraćajne policajce da odbiju da učestvuju u ovakvom kažnjavanju i da rade isključivo po zakonu, “a ne da dodatno oporezuju građane zato što se razni opštinski rukovodioci nedomaćinski odnose prema novcu građana”.

(Dnevne.rs/Balkanspress.com/Izvor: Fonet)

1 Comment on "UDARILI HARAČ PO SIROTINJI: Policajci u Srbiji dobili nalog da pišu što više kazni"

  1. Stoji policija oko 50 metara od pesackog prelaza i zaustavlja mahom starije ljude i zene i uzima licne karte navodno rutinska kontrola. Kada ljudi daju LK on im napise prijavu za prelazak na crveno.

Comments are closed.