“UBIH DANETA, KUKU MENI”: Jezivi detalji UBISTVA u Zaječarskom naselju Kotlujevac

Požarevačka ulica

Foto: Stanić Z./pixabay

U stanu u Požarevačkoj ulici u Zaječaru Milan Miljković (34) ubio Slobodana Mitova (30). Oštrica noža mu probila srčanu duplju. Milan promucao: “Ubih Daneta, kuku meni”

MILAN Miljković (34) u sredu je u stanu, u Požarevačkoj ulici u Zaječaru, ubio brata po majci Slobodana Mitova (30), zarivši mu nož pravo u srce. Pre toga, Slobodan je ranio drugog brata po majci Jovicu Miljkovića (37), tako što ga je ubo u leđa, ali on, srećom, nije životno ugrožen. Stravičan zločin, kako saznajemo, dogodio se posle svađe trojice braće oko smrdljivih čarapa!

– Milan i Slobodan su bili u kladionici – kroz suze govori Gordana Mitov (63), majka. – Spavala sam u sobi sa Jovicom, kada je ušao Slobodan.

 

[adsenseyu4]

Po Gordaninim rečima, Jovica je kazao bratu da izuje čarape i baci ih na tersu jer smrde.

– Počeli su da se svađaju – plače Gordana. – U jednom trenutku sam začula jauk. Nisam videla ništa, jer je u sobi bilo ugašeno svetlo.

Majka, koja je jedva pokretna, nekako je uspela da ustane. Upalila je svetlo i videla Jovicu kako se drži za leđa i pokušava da zaustavi krvarenje.

– Rekao sam Slobodanu da izuje čarape – nadovezuje se Jovica. – Ne znam zašto je tako burno reagovao. Počeli smo da se prepiremo. Nisam video kada je izvadio nož i ubo me. Samo sam osetio nesnosan bol.

Majka je pokušala da pozove policiju, ali joj je Slobodan uzeo telefon.

– Otišla sam do komšinice i sa njenog telefona pozvala Hitnu pomoć – nastavlja Gordana. – Medicinski radnici su odmah stigli, a u međuvremenu se pojavio i moj treći sin Milan.

On je, kako se ispostavilo, sa Jovicom otišao do Zdravstvenog centra gde su mu sanirane povrede. Nakon toga, njih dvojica su se vratili kući.

– Ispred zgrade ih je sačekao Slobodan – ispričao nam je jedan od komšija, koji je prisustvovao događaju. – Video sam da se koškaju, a onda sam začuo krik. Odmah nakon toga, video sam kako je Slobodan pao na travu ispred naše zgrade.

Kako se ispostavilo, Slobodan je hteo da nastavi obračun sa Jovicom. Međutim, umešao se Milan koji je Slobodana ubio nožem u grudi.

– Od zadobijenih povreda, Slobodan Mitov je preminuo na licu mesta – navode iz izvora bliskih istrazi. – Kako je ustanovljeno, njemu je oštrica probila srčanu duplju.

 

[adsenseyu1]

Slobodan je, kaže Jovica, krenuo na njega, ali se isprečio Milan.

– Brat mu je kazao da ide da spava i da sve rešimo sutra – dodaje Jovica. – Međutim, Slobodan nije hteo da se pomeri. Počeli su da se koškaju, a onda sam samo video kako Slobodan pada na zemlju. U Milanovoj ruci sam video nož. Čuo sam ga kada je promucao: “Ubih Daneta, kuku meni”.

Ubrzo je na lice mesta stigla policijska patrola koja je uhapsila Milana Miljkovića. Njemu je, nakon prijave zbog ubistva, određen dvodnevni pritvor. Komšije kažu da su braća živela sa majkom u jednosobnom stanu i da su jedva sastavljali kraj sa krajem:

– Svađali su se ponekad, ali niko nije ni mogao da nasluti da će se ovakva tragedija desiti.

PILI I ŠALILI SE

DRAGAN Miljković, stric trojice braće, kaže da je neposredno pred tragediju bio kod sestrića, ali da ništa nije ukazivalo na to da će doći do obračuna.

– Sedeli su, pili pivo i šalili se – kaže Dragan Miljković. – Ja sam pošao sa Slobodanom i Milanom, dok je Jovica ostao da spava.

 

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:Lj.trifunović,Novosti.rs)

 

[adsenseyu2]