Ubice Marka Markuša ušle iz Bosne i još se kriju u Srbiji?

Markuš

Foto: privatna arhiva

NOVI SAD – Policija intenzivno radi na rasvetljavanju prošlonedeljne likvidacije nedaleko od hotela “Sajam” u Novom Sadu. Postoje indicije da je ubistvo platio jedan od navijača Vojvodine sa kojim je bio u sukobu.

Naime, operativci novosadske policije, koji rade na istrazi ubistva Marka Markuša (29), došli su do indicija da su neposredni izvršioci zločina ušli iz Bosne i Hercegovine. Pored toga, postoji i podatak da je Markuševu likvidaciju naručio i platio jedan od vođa navijača Vojvodine, koji je sa njim godinama bio u sukobu, pišu Novosti.

[adsenseyu5]

To je, kako se saznaje, zasad glavni pravac istrage ubistva nedaleko od hotela “Sajam” u Novom Sadu, iza koga je “bogata” kriminalna karijera. Upućeni pričaju da se Markuš unazad nekoliko meseci smirio i da je hteo da posle izdržane poslednje kazne zatvora zauvek stavi tačku na sukobe i neprijateljstva iz prošlosti.

– Mnogo je ljudi zakukalo zbog njega – navodi sagovornik lista blizak istrazi. – Bio je bahat i nasilan. Napadao je policiju, suparničke vođe raznih grupa… Tu se negde i krije motiv zločina. Postoje određeni podaci o dvojici ubica, koji su ušli ilegalno u Srbiju. Mislimo da su još tu, u našoj zemlji, i da čekaju priliku da se vrate nazad.

NOVI PREDLOG: “Formalno priznanje Kosova, srpska vojna baza umesto Bondstila i zajednička valuta”

-Markuš je ubijen “po receptu” nekih zločina počinjenih u Beogradu, ali tu se svaka sličnost završava. Mislimo da mu je glave došao sukob sa vođom navijača sa kojim ćemo narednih dana da obavimo detaljan razgovor.

Inače, u utorak je u Novom Sadu nastavljeno suđenje za nanošenje teških telesnih povreda Aleksandru Kovačeviću, gde je jedan od optuženih upravo ubijeni Markuš. Kovačević je prebijen pre tri godine u Ulici Laze Telečkog, a pored Markuša na optuženici je i Jovan Kecman, koji je u bekstvu. Markuš je na početku suđenja negirao krivicu, tvrdeći da je lokal napustio pre bilo kakvog incidenta.

[adsenseyu1]

Proteklih nekoliko dana policija je privela i saslušala više desetina osoba za koje se sumnjalo da imaju informacije o ubistvu Marka Markuša. Među ispitanima su njegovi prijatelji, ali i oni sa kojima se zamerio ili je bio u direktnom sukobu oko poslova. Jedan od njih, M. B. iz Futoga, priveden je iste večeri kada se zločin dogodio. Reč je o čoveku koji se bavi poslovima na ivici zakona.

Ovaj Novosađanin, inače sin penzionisanog visokog oficira novosadske policije, ubijen je iz “škorpiona” u protekli petak oko 21.40 nedaleko od hotela “Sajam”. Sedam hitaca iz automata pogodila su ga dok je prilazio “mercedesu” američkih registarskih oznaka, za koji se pretpostavlja da je vlasništvo nekadašnjeg NBA košarkaša Darka Miličića, inače Markuševog zeta.

POTRESAN STATUS SESTRE MARKA MARKUŠA: “Majka sina, a ja brata, čuvamo u zenici, ne da suza sva od zlata da se oko osuši”

Još kao maloletnik imao je problema sa zakonom. Sudilo mu se i zbog pokušaja ubistva Slobodana Milutinovića Snajpera, 1. jula 2012. ispred diskoteke “Đava” na Petrovaradinskoj tvrđavi. Markuš je, četiri godine kasnije, oslobođen krivice zbog nedostatka dokaza.

BRANKO KOCKICA: Od velikog heroja do velikog negativca (VIDEO)

Marta 2011. bio je osuđen na pet godina zatvora zato što je oktobra 2008. u restoranu “Osam tamburaša” na Petrovaradinskoj tvrđavi Aleksandru Dragojloviću (37), iz Valjeva, naneo teške povrede, zbog kojih je posle nekoliko dana preminuo u Kliničkom centru Vojvodine.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Novosti,Z.Uskoković/Lj.Preradović)

[adsenseyu2]