U JEKU IZBORNE DRAME UMEŠAN NOVAK ĐOKOVIĆ: Američki novinar izazvao LAVINU ovim komentarom o PARADOKSU, a onda krenulo “PLJUVANJE”! (FOTO)

nivak

FOTO: EPA/ CHRIS KLEPONIS, EPA/ CHRISTIAN BRUNA / EPA;

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp bori se za još jedan mandat u Beloj kući, a konkurent mu je Džo Bajden

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp bori se za još jedan mandat u Beloj kući, a konkurent mu je Džo Bajden.

I dok su čekaju rezulte izbora, jedan američki novinar je Donalda Trampa uporedio čak sa Novakom Đokovićem.

Novinar “Sports ilustrejted” Džon Verthajm neke je oduševio, a druge iznervirao.

– Prijatelj mi je napisao da je Tramp krenuo Đokovićevim putem kada je pobedio 2016. godine, izgubivši u ukupnom zbiru glasova za 2,1 odsto.Ako Tramp sada pobedi, to će biti ekvivalent poraza od 6:1 u setovima.

Kao što teniseri znaju – što je na bolan način osetio i Federer – ne dobijaš mnogo veća priznanja za pobedu od 6:1 u setovima u odnosu na 7:6 – napisao je Verhajmp, a prenosi “Informer”.

 Samo mali Simpsonov paradoks. Teniser može da osvoji manje gemova i da opet dobije meč, kao što i predsednički kandidat može da osvoji manje glasova – i opet dobije više elektorskih, a da opet pobedi na izborima – dodao je novinar.

On je naveo da nije želeo da uplete sportiste u ovo, ali je to uradio pa…Naimne, Verhajmp je mislio na finale Vimbldona iz 2019. godine.

Tada je Federer dobio drugi set 6:1, a Đoković sva tri u taj brejku, poslednji nakon što je bio suočen sa meč loptama, dok su navijači bili na strani Federera, već su vodeli njegovu pobedu…

Novakovi navijači su istakli da je po karakteru trebalo da uporedi Trampa i Federera.

Naravno, bilo je onih koji su odmah krenulu sa “pljuvanjem” američkog predsednika i poredili njegove loše osobine sa Federerom

 

Dnevne.rs, M.D.S.Blic