TUŽNE VESTI IZ TOKIJA: Tragedija u timu Novaka Đokovića!

tenis

Foto: Tanjug/AP

Tim Novaka Đokovića zadesila je velika tragedija. Sestra Gorana Ivaniševića, Srđana, preminula je u Zagrebu u 53. godini.

Srđana Ivanišević se dugi niz godina borila sa leukemijom. Lečenje je olakašaval činjenica da je njenbrat bio uspešan teniser i da je porodica mogla da finansira lečenje. Preminula je posle operacije u jednoj zagrebačkoj bolnici.

Portal 24sata prenosi sećanje Ivaniševića na juniorsko vreme, kada je saznao da njegova pet godina starija sestra boluje od leukemije.

 Pre nego što sam otišao, otac mi je rekao: „Vidi, imam loše vesti, sestra ti je bolesna, moramo da se posvetimo njoj, sada si sam”. Tretmani za tu vrstu bolesti, od koje je umiralo mnogo ljudi, bili su jako skupi i te noći nisam spavao. Međutim, otišao sam za Australiju i izgubio u finalu kvalifikacija za Adelaid. Ipak, upao sam u glavni žreb za Australijan Open i postao prvi igrač koji je iz kvalifikacija stigao do četvrtfinala.

Goran Ivanišević

Goran Ivaniševićfoto: AP/Manish Swarup

-Sav nagradni fond koji sam zaradio uzeo sam u kešu, a do tada sam ga video samo na televiziji. I onda sam, sećam se, putovao na Dejvis kup meč protiv Danske u Beogradu, a sa sobom sam nosio sav taj novac u jakni. Stjuardesa me je 16 puta pitala hoću li skinuti jaknu, ja sam je svaki put odbio i rekao: „Ne, dobro mi je tako“ – rekao je svojevremeno Goran Ivanišević.

     

(Dnevne.rs/izvor: espreso.rs)