TUŽNA SUDBINA: Starica preminula u januaru na Zvezdari, tek sredinom avgusta pronašli telo u RASPADNUTOM STANJU (INFO)

interventna

Foto: Telegraf.rs

Starica Mileva Galantić preminula je još u januaru preminula u svom stanu u Ulici Miloša Zečevića na Zvezdari, ali je njen leš pronađen tek sredinom avgusta. Telo je otkriveno tek kada su njene komšije obile stan i našle je u raspadnutom stanju.

Stanari zgrade u kojoj je Mileva živela na prvom spratu su poslednjih šest meseci, počeli da osećaju neprijatan miris, pa su se dogovorili da razvale bravu njenog stana.

– Poslednji put sa je video u januaru. Još tada sam komentarisao sa komšijama da je najverovatnije umla, međutim, svi su mi govorili da bi se osećao smrad. Onda sam u martu pozvao policiju i prijavio njen nestanak, jer se nije pojavljivala. Takođe sam obavestio i Centar za socijalni rad – kaže Jovan Korać, komšija preminule žene, prenose beogradski mediji.

[adsenseyu5]

On objašnjava da ne zna da li je policija tražila Milevu ili ne, a da su joj ljudi iz Centra za socijalni rad zvonili na vrata ali pošto niko nije otvarao oni su otišli i više nisu dolazili.

– Početkom avgusta je počeo da se oseća miris crkotine u zgradi. Isti miris su osećali i stanari susedne zgrade, pa su počeli da traže izvor tog smrada – kaže on.

Ističe da je doveo bravara i da su u prisustvu predsednika kućnog saveta i još jednog komšije počeli da seku bravu.

BALKANSKI PROROK OTKRIVA: Vučić će vladati, Trampova zgrada će goreti, a popularan ESTRADNI PAR očekuje raskid (FOTO)

– Pozvao sam policiju i Hitnu pomoć i kada su došli, ušli smo u stan i imali šta da vidimo. Nisam je ni prepoznao, bila je kao mumija. U stanu je bio haos, a smrad je tek tada postao nesnosan – rekao je on.

Kada u nadležni odneli telo, problem sa mirisom nije nestao, jer niko nije došao da obavi dezinfikaciju i deratizaciju stana.

Stanari kažu da je pokojnica, imala psihičke probleme i da je neko vreme živela kao beskućnica.

[adsenseyu1]

– Naš komšija koji je bio sam je rešio da je dovede da živi kod njega. Njemu je trebala ženska ruka, a njoj krov nad glavom i tako je ona došla u našu zgadu. Posle toga je komšija umro, a ona je opet ostala sama – kažu stanari, prenose beogradski mediji.

Podsećamo, da ovo nije prvi put da se nešto ovako dešava. Pre nekoliko dana u beogradskom naselju Kumodraž otkriven je leš starca star godinu dana. Komšije iz dvanaestospratnice kažu da su nesrećnog starca videle poslednji put u septembru prošle godine, a tek ove nedelje su saznali šta mu se dogodilo.

Sad sam bio na moru u Crnoj Gori i nikad više!

Ostaci tela, odnosno kosti Vitomira Marjanovića (82), pronađeni su na krevetu u kuhinji. Leš je bio prekriven ćebetom. Pretpostavlja se da je Marjanović koji je više od 10 godina živeo sam, preminuo u snu.

Todor Radulović, njegov prijatelj i komšija iz zgrade preko puta kaže da je Marjanović imao suprugu i ćerku koje su davno preminule.

NISAM JEO PREKJUČE, JUČE, A NI DANAS, DRŽIM SE KOLIKO MOGU: Potresna priča dečaka od koje će vam poći suze na oči (VIDEO)

– Ima i sestru, za koju uopšte ne znamo gde živi i da li je uopšte živa… Vita mi je bio prijatelj, pretpostavljao sam da mu se nešto dogodilo i to još tada u septembru. Pričao sam komšijama da nešto nije u redu i da treba da uđemo u stan da proverimo, ali predsednik kućnog saveta nije hteo to da uradi. Prijavili smo i policiji, jednom su bili i vatrogasci, dizalicom su se podizali da kroz prozor vide da li ima ikog unutra, ali ništa nisu primetili – priča Radulović.

Leš je slučajno otkrio suvlasnik stana koji je imao ugovor o doživotnom izdržavanju.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]