TUŽNA PRIČA DEČAKA KOGA JE UBILA STRUJA DOK SE TUŠIRAO: Bio je usvojen, ali mnogo gore stvari su mu se desile u životu (FOTO)

smrt

Foto: Telegraf

Njegovi staratelji Slaviša i Vesna Đorđević su podelili tužnu priču ovog mladića, koga život nije mazio od rođenja

Nikola Đorđević (18), maturant Srednje elektrotehničke škole koji je u utorak 17.januara nastradao u svom domu kada ga je za vreme tuširanja udarila struja, sahranjen je danas na seoskom groblju u Radikinoj Bari nadomak Niške Banje.

Njegovi staratelji Slaviša i Vesna Đorđević  su podelili tužnu priču ovog mladića, koga život nije mazio od rođenja.

– Odmah nakon rođenja umrla mu je majka, a za oca nije znao.Kada je imao samo dve godine usvojili smo ga.  Bio je sitan, težak samo devet kila i četiri stotine grama. Zato sam ga zvao „Mali“ i kada je porastao. Usrećio je i mene i suprugu jer smo mnogo patili što nemamo svoje dece. Sve smo činili da mu zamenimo roditelje.

[adsenseyu4]

Vapili smo za potomstvom, ali smo se  pomirili sa sudbinom i odlučili da odgajamo dete koje nismo mogli da imamo. Sve što smo mogli, mi smo mu pružili. Odgajali smo ga sa puno ljubavi i razumevanja i on je umeo da nam uzvrati. Voleo nas je kao oca i majku, pa možda čak i više! – pričaju oni  i naglašavaju da je Nikola znao da je usvojeno dete i da je čak uz njihovu pomoć pronašao svoje rođake, ujaka i sestre. Redovno su se družili i poštovali. Bili su i gosti na proslavi njegovog punoletstva, u septembru prošle godine.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Nikola je kod njih odlazio i sam, želeli smo da ima vezu sa biološkom porodicom.

– Sve bih učinio za njega, najviše sam se radovao kada dodjem s posla, a on mi dotrči u susret i traži da se igramo. Nadao sam se sreći, podizao ga kao svog, a sada mi ništa više nije ostalo – priča očajan čovek.

Sada Slaviša ne može da se pomiri sa činjenicom da će im dom ostati pust.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

– Kuća je uvek bila puna njegovih drugova. Pravili su žurke i družili se, bili su dobra deca, nismo imali probleme – dodaje on, dok supruga Vesna ne može da dođe sebi, pogotovo jer je kobne večeri bila u domu sa sinom, ali na žalost nije mogla da mu pomogne jer je godinama nepokretna i kreće se uz pomoć invalidskih kolica.

[adsenseyu1]

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

– Otišao je da se tušira i bile su uključene dve grejalice. Jedna koja stoji na zidu, a još jedna koja je bila „pomoćna“ jer Nikola nije voleo da se kupa u hladnom kupatilu. Ne znam šta se desilo, samo sam čula u jednom trenutku njegov jauk. Nisam mogla da sa kolicima uđem u kupatilo da mu pomognem. Pozvala sam pomoć ali… – očajno priča Vesna.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Nepoznanica kako je Nikola upao u strujno kolo koje ga je usmrtilo. Instalacije u kući su urađene po propisu i jedini krivac može biti grejalica.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]