TURISTI IZ VUHANA DANAS STIŽU U BEOGRAD: Evo koliko ostaju u Srbiji i koje im je krajnje odredište

turisti

FOTO: JEROME FAVRE / EPA

Kineski turisti iz Vuhana, koji su prethodnih dana boravili u Hrvatskoj i u BiH, toku današnjeg dana stižu u Srbiju.

Prema našim saznjanjima, grupa kineskih turista bi u Beogradu trebalo da se zadrži najviše dva do tri dana, a konačno odredište im je Budimpešta, glavni grad Mađarske.

Srpsko ministarstvo zdravlja preduzelo je sve mere prevencije, s obzirom na to da su i u Hrvatskoj i BiH bilo pod stalnim nadzorom.

– Ipak, kako se ništa ne prepušta slučaju, na granici BiH i Srbije, Kineze čekaju sprski lekari zajedno sa stručnjacima “Batuta”, koji će im na licu mesta izmeriti temperaturu i uzeti anamnezu, kako bi se isključila i najmanja mogućnost da je neko od njih oboleo – kaže izvor “Blica” iz ministarstva.

Epidemiolog Federalnog zavoda za javno zdravlje BiH Andrea Jurić izjavila je da nema razloga za alarm i da je njihovo zdravstveno stanje uredno, preneo je sarajevski Dnevni avaz.

– Oni će celim putem biti praćeni i posmatrani u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije i u skladu sa našim zakonskim propisima i odredbama – rekla je Jurić juče.

Kako se navodi, to znači da će oni praktično biti pod nadzorom 24 sata, a sledeći pregled ih očekuje u na graničnom prelazu Doljani, budući da će nakon Sarajeva krenuti ka Beogradu.

DRŽAVNI VRH ZASEDAO ZBOG POGORŠANE SITUACIJE U REGIONU Crna Gora planira ESKALACIJU HAOSA, a medijskim lažima će za to optužiti Beograd?!

Vahun je kineski grad odakle je počela epidemija koronovavirus, koji se potom proširio i van Kine, a karjem prošle nedelje pojvaili su se i prvi slučajevi zaraženih u Evropi. Do sada je u Kini od ovog virusa preminulo 106 osoba, a zaražanih ima više od 4.500.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Novosti.rs)