TURCI MASOVNO KUPUJU STANOVE I ZEMLJIŠTE OKO PODGORICE: Crnogorci u čudu, evo šta se zapravo dešava!

Turska

Foto: printscreen/instagram/pixabay

Sve više turskih državljana, pristalica Fethulaha Gulena, glavnog Erdogonovog političkog protivnika, dolazi u Crnu Goru gdje kupuju kuće, stanove, poslovne prostore i poljoprivredno zemljište.

Za samo godinu dana registrovali su u Podgorici i drugim crnogorskim mestima, 450 preduzeća. Najveći broj tih firmi turski državljani su registrovali za konsalting usluge, građevinske radove i nekretnine, kao i veletrgovinu.

Vlasnica jedne od najvećih budvanskih agencija za nekretnine nam je kazala da su samo preko nje ove zime Turci kupili stotinak stanova i desetak lokala.

Kako nam je rekla, mnogi od njih su, sem za ulaganja u turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, zainteresovani i za bavljenje poljoprivredom, pa obilaze ravničarske krajeve oko Podgorice, tražeći parcele od po nekoliko hektara. Kupuju zemlju i na Žabljaku i u Kolašinu, ali tamo za izgradnju hotela i drugih stambenih objekata.

DOBRICA I VESNA NAPISALI MILANU ZAJEDNIČKU PORUKU: Da li će on ZAPLAKATI zbog njihovih reči?

Najveće turske investicije u Crnoj Gori do sada su kupovina nikšićke Željezare (2012. godine) i Kontejnerskih terminala i generalnih tereta barske luke (2013). Turski NET Holding ima ugovore o upravljanju kazinima u podgoričkom hotelu Hilton i budvanskim Splendid i Avala.

OTAC UBICE IZ RAKOVICE JAVIO SE U EMISIJU UŽIVO: Počeo čudno da pravda sina dok se nije prekinula veza

S obzirom da je Gulen pod kontrolom američkih službi (živi u Pensilvaniji od 1999. godine), uz čiju pomoć je pokušao i puč u Turskoj pre dve godine, postoji logična sumnja da su ovu tursku „invaziju“ na Crnu Goru osmislili  upravo Amerikanci, kojima je već godinama, kada je Crna Gora u pitanju, „trn u oku“ prisustvo velikog broja ruskih državljana.

(Dnevne.rs/Balkanspress.com/Izvor: Sedmica. me)